Rian Designmuseum

Adress/Hitta hit: Skepparesträtet 2,  311 74 Falkenberg
Telefon: 0346-88 61 25
E-Post: rian(at)falkenberg.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderDu hittar Rian Designmuseum nedströms Tullbron vid ån Ätran i Falkenberg i Halland i ett vackert spannmålsmagasin. Där kan Du bland annat besöka Museets utställningar, sjunka ner i tidskriftshörnan och läsa svensk och internationell design- och arkitekturpress eller fundera över form i deras café.

Museet har en parkering för rörelsehindrade i direkt anslutning till museets entré. Hiss mellan våningsplanen och inga hindrande trösklar för rullstolen eller barnvagnen. På entréplan finns en stor toalett med skötbord. Väskan eller ryggsäcken låser du in låsbara skåp.

Rian Designmuseum  samarbetar med SPOK Halland, en av de första regionala hubbarna i det nationella nätverket SPOK Sverige. Från detta datum kommer SPOK Halland att ha en egen sektion på nätverkets nationella webbplats. Smyckoteket är Rians samling av smyckekonst där föremålen är tillgängliga för utlån. Medan föremålen i en vanlig museisamling oftast är placerade i magasin, ska smyckena i Smyckoteket få cirkulera i samhället och bäras av alla.


Källa: Rian Designmuseum

Relaterade länkar

Läs mer