Bonniers Konsthall - Utställning - Conny Karlsson Lundgren

Bonniers Konsthall har nöjet att presentera den första övergripande soloutställningen av konstnären Conny Karlsson Lundgren. Utställningen Jag kysser dina ögon presenterar verk som spänner över 20 år och blir ett nedslag mitt i karriären. Scenografiska installationer, videoverk, fotografi och performance fyller tillsammans med ett ambitiöst nytt verk under utställningens gång konsthallens samtliga salar. Utställningarna visas 14 februari 2024 – 7 april 2024.

Conny Karlsson Lundgren och Andy Candy I Am Other Candy  Me 2007-2008 Stillbild Cinematografi Ulf Lundn

Conny Karlsson Lundgren och Andy Candy, I Am Other (Candy & Me), 2007-2008. Stillbild. Cinematografi: Ulf Lundén.  

Om utställningen: Jag kysser dina ögon - Conny Karlsson Lundgren

Begär, lust, intimitet och motstånd utgör teman i Conny Karlsson Lundgrens konstnärskap. I över 20 år har han, ofta med utgångspunkt i arkivens dolda mikrohistorier, varsamt lyft fram perspektiv på queera erfarenheter och svensk böghistoria. 

Relaterade länkar

Läs mer

Utställningstiteln Jag kysser dina ögon, är också titeln på det nya verket producerat för Bonniers Konsthall. Verket som har lokal anknytning bygger på ett känt historiskt rättsfall där kärleksbrev använts som fällande bevisföring i ett sedlighetsmål.

Genom en privat konstsamling, som del av Karlsson Lundgrens verk, kommer utställningen också innehålla verk av en rad andra internationellt erkända konstnärer som till exempel David Hockney, Matts Leiderstam, Elmgreen & Dragset, Bjarne Melgaard, Nan Goldin, Peter Hujar, David Wojnarowicz och Arthur Tress.
Tider: 14 februari 2024 – 7 april 2024.  Adress/Hitta hit: Torsgatan 19, 113 21 Stockholm
Telefon: 08-736 42 55
E-Post: info@bonnierskonsthall.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Med ett program som består av utställningar, seminarier, publikationer, visningar, och mycket mer, stödjer Bonniers Konsthall tillkomsten av och mötet med samtidskonsten. Bonniers Konsthall öppnade hösten 2006 och är en plats för svensk och internationell samtidskonst.

Unga konstnärer kvarstår som hjärtat av verksamheten. Det är genom konstens förmåga att gestalta och förstå samtiden som Bonniers Konsthall förblir en angelägen plats.Källa: Bonniers Konsthall