Ystads Konstmuseum - Utställning - Skånska dragoner rida till bad

"Skånska dragoner rida till bad", Oscar Matthiesen, 1906


Oscar Matthiesens konstverk ”Skånska dragoner rida till bad” visas på Ystads konstmuseum.  Tavlan och övriga Dragonsamlingen har haft sin plats på Ystads militärhistoriska museum i drygt 30 år. Men museets innehåll måste nu flyttas eftersom fastighetsägaren ska bygga om lokalen. Utställningen visas 6 juni 2024 - 20 oktober 2024. 

Om utställningen/Tavlan: Skånska dragoner rida till bad

Målningen Skånska dragoner rida till bad från 1906 av den danska konstnären Oscar Matthiesen kommer att visas i en av Ystads konstmuseums största utställningssallar under perioden 6 juni – 20 oktober 2024.  

– Vi tror att det finns ett stort intresse av att se målningen, och för oss är det relevant att visa den i en konsthistorisk kontext. Tillsammans med konstverket vill vi ge en fördjupning kring dess plats i konsthistorien, betydelse i sin samtid och hur vi ser på verket idag, säger Ýrr Jónasdóttir, chef på Ystads konstmuseum om utställningen.
– Vi är glada för att kunna visa upp tavlan för konstmuseets besökare. Initiativet är museichefens, och är en bra, tillfällig lösning för att göra konstverket tillgängligt under en period med många besökare, säger Lolita Persson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ystads kommun.

Relaterade länkar

Adress/Hitta hit: St Knuts torg 271 80 Ystad
Telefon: +46 (0)411-577285
E-Post: konstmuseet@ystad.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Ystads Konstmuseum