Wanås Konst - Utställning - The Ocean in the Forest

Vegetal ear


Wanås presenterar årets utställning - The Ocean in the Forest Under 2024 arrangerar Wanås Konst en omfattande grupputställning med titeln The Ocean in the Forest som presenteras i flera delar och som inkluderar verk av internationella konstnärerna Lavanya Mani, Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro. Titeln är hämtad ur en dröm och väcker associationer till både fantasieggande och illavarslande berättelser och myter. De fyra konstnärerna har bjudits in för att utforska temat med nya platsspecifika verk i skogen och i studion. Utställningen visas 23 mars 2024 – 23 juni 2024 samt 4 maj 2024 – 3 november 2024.

Om utställningen: The Ocean in the Forest - Lavanya Mani - Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarr


DEL 1 - The Ocean in the Forest - Lavanya Mani

Wanås Konst är stolta att presentera nya verk av konstnären Lavanya Mani (f. 1977 verksam i Bangalore, Indien). Med utgångspunkt i traditionella indiska fabler undersöker Mani i textila konstverk människans fascination för myter och historier exempelvis frågor som rör apokalypsen. Berättelser som återfinns i olika versioner i alla kulturer och som liksom kryddor och fröer spridits över världen genom handel och kolonialism. Vernissage 23 mars kl. 10 – 16. Utställningsperiod 23 mars – 23 juni.


Artist of Wanås Konst Exhibition 2024. Lavanya Mani, The Ark, 2019. Photo Courtesy the artist and Chemould Prescott Road, Mumbai. (In the background Parasite, 2018-2019)

DEL 2 - The Ocean in the Forest - Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarro

Den 4 maj är det stor dagsvernissage för sommarens utställning som inkluderar tre välkända internationella namn Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro som har bjudits in att ge uttryck till temat The Ocean in the Forest. Vernissage 4 maj kl. 10– 17 (i närvaro av konstnärerna). Utställningsperiod 4 maj – 3 november.

Relaterade länkar


Om konstnärerna: Lavanya Manis, Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro

Youmna Chlala (född i Beirut, Libanon och verksam i New York, USA) använder teckning, skulptur och installation för att utforska språk, öde och arkitektur. I Chlalas verk bildar en grupp solstolar en färgstrimma på horisonten och bjuder in betraktaren att luta sig tillbaka och lyssna till en poetisk berättelse där konstnärens barndomsminnen från Beirut blandas med reflektioner om vad havet och skogen är.

Evan Ifekoya (f. 1988 i Iperu, Nigeria, verksam i London, Storbritannien) är intresserad av samspelet mellan ljud, arkitektur, natur och den mänskliga kroppen. Mitt i skulpturparkens skog genomför Ifekoya en arkitektonisk intervention i ett lusthus från 1920-talet som nu omvandlas till ett sensoriskt rum för rörelse, ljud och dess transformerande och helande kraft.

Eduardo Navarro (f. 1979, verksam i Argentina) skapar situationer som påverkar sinnena och vår uppfattning av världen omkring. I skulpturparken bjuder Navarro in betraktaren och vinden att lekfullt interagera med en enorm manetliknande skulptur som omsluter en av skulpturparkens uråldriga ekar.

Lavanya Manis (f. 1977, verksam i Bangalore, Indien) installation Fables av textilverk inomhus bygger på ett myller av mytologiska och historiska referenser, som sträcker sig från bibliska berättelser om syndafloden och forntida fabler till djurskildringar som hon kopplar samman med samtiden och den brådskande frågan om klimatförändringar. Den 5 maj håller hon i en workshop.Utställningsperiod: 23 mars 2024 – 23 juni 2024 samt 4 maj 2024 – 3 november 2024
Adress/Hitta hit: Hässleholmsvägen, Vanås, 289 90 Knislinge
Telefon: 044–660 71
E-Post: info(at)wanaskonst.se
Till Hemsida
Öppettider: Se hemsida


Källa: Wanås Konst