Wanås Konst - Utställning - The Ocean in the Forest

Vegetal ear


Wanås presenterar årets utställning - The Ocean in the Forest Under 2024 arrangerar Wanås Konst en omfattande grupputställning med titeln The Ocean in the Forest som presenteras i flera delar och som inkluderar verk av internationella konstnärerna Lavanya Mani, Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro. Titeln är hämtad ur en dröm och väcker associationer till både fantasieggande och illavarslande berättelser och myter. De fyra konstnärerna har bjudits in för att utforska temat med nya platsspecifika verk i skogen och i studion. Utställningen visas 23 mars 2024 – 23 juni 2024 samt 4 maj 2024 – 3 november 2024.

Om utställningen: The Ocean in the Forest - Lavanya Mani - Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarr


DEL 1 - The Ocean in the Forest - Lavanya Mani

Wanås Konst är stolta att presentera nya verk av konstnären Lavanya Mani (f. 1977 verksam i Bangalore, Indien). Med utgångspunkt i traditionella indiska fabler undersöker Mani i textila konstverk människans fascination för myter och historier exempelvis frågor som rör apokalypsen. Berättelser som återfinns i olika versioner i alla kulturer och som liksom kryddor och fröer spridits över världen genom handel och kolonialism. Vernissage 23 mars kl. 10 – 16. Utställningsperiod 23 mars – 23 juni.

DEL 2 - The Ocean in the Forest - Youmna Chlala, Evan Ifekoya, Eduardo Navarro

Den 4 maj är det stor dagsvernissage för sommarens utställning som inkluderar tre välkända internationella namn Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro som har bjudits in att ge uttryck till temat The Ocean in the Forest. Vernissage 4 maj kl. 10– 17 (i närvaro av konstnärerna). Utställningsperiod 4 maj – 3 november.

Relaterade länkar

Om konstnärerna: Lavanya Mani, Youmna Chlala, Evan Ifekoya och Eduardo Navarro

Youmna Chlala (född i Beirut, Libanon och verksam i New York, USA) arbetar med teckningar, skulpturer och installationer och undersöker språket, ödet och arkitektur. Till utställningen har hon bjudits in att producera ett performativt ljudverk som förhåller sig till idén om havet som fyller skogen.

Evan Ifekoya (f. 1988 iperu, Nigeria verksam i London, Storbritannien) är intresserad av samspelet mellan ljud, arkitektur, plats och den mänskliga kroppen. I skulpturparken gör konstnären en arkitektonisk intervention i ett lusthus med vasstak från 1920-talet och utforskar samtidigt ljudets transformerande kraft, rörelse och svart queerness.

Eduardo Navarro (f. 1979 verksam i Argentina) skapar situationer som påverkar sinnena och uppfattningen av världen runtomkring. I skulpturparken bjuder han in vinden, skogen och besökarna till musikalisk lekplats.

Utställningsperiod: 23 mars 2024 – 23 juni 2024 samt 4 maj 2024 – 3 november 2024
Adress/Hitta hit: Hässleholmsvägen, Vanås, 289 90 Knislinge
Telefon: 044–660 71
E-Post: info(at)wanaskonst.se
Till Hemsida
Öppettider: Se hemsida


Källa: Wanås Konst