Volvo Museum

Foto: Volvo Museum

Adress/Hitta hit: Arendal Skans, 405 08 Göteborg
Telefon: +46 31 66 48 14
E-Post: museum@volvo.com
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderVolvo Museum som ligger på Hisingen bredvid Arendal Skans i Göteborg önskar Dig välkommen till en värld av ikoniska bilmodeller, innovationer och konceptfordon. Museets samlingar, utställningar är fyllda med allt från personbilar, bussar och lastbilar till motorer och anläggningsmaskiner. Med sin folkliga status och breda genomslag i samhället är Volvo en del av svensk 1900-talshistoria som inte går att undgå.

– Inte sällan hör man hur minnen väcks till liv hos mor- och farföräldrar när de besöker museet tillsammans med barnbarnen. Museet är en perfekt familjeaktivitet för alla generationer. 

Alltsedan museet invigdes 1995 har Museets samling fortsatt att växa. Och förutom utställningsfordonen har Volvo Museum under åren också samlat på sig ett omfattande arkiv av historiska dokument och bilder som ger en unik inblick i hur ett av Sveriges mest framgångsrika exportföretag växte fram. Bland bilar kan exempelvis nämnas,  Pehr G. Gyllenhammars röda Volvo 244 Turbo. Gunnar Engellaus tjänstebil Volvo P1800 med flera.  

Det drivs gemensamt av Volvo Car Group och Volvokoncernen (där bland annat Volvo Lastvagnar, Volvo Bussar, Volvo Penta och Volvo Construction Equipment ingår). Volvo Museum finns till för att bevara Volvos historia och göra den tillgänglig för allmänheten.Källa: Volvo Museum