Varbergs Konsthall - Utställning - Berit Lindfeldt

Den 3 februari öppnas en ny utställning i Varbergs konsthall. Nära jorden – med konstnären Berit Lindfeldt. Berits arbete präglas av sökandet efter form och hon gestaltar hur det stora och det lilla kan kännas, det som är svårt att sätta ord på. I hennes verk blir oansenliga vardagsföremål fyllda av nya berättelser och minnen. Utställningen visas 3 februari 2024 – 28 april 2024. Fotograf: Mattias Lindbäck


Om utställningen: Nära Jorden

Berit Lindfeldt gestaltar det till synes enkla och vardagliga. Hon är skulptör och använder sig av en mängd olika tekniker och material. Allt från betong, lera, metall, gummi och trä, till assemblage, där hon varsamt sammanfogar delar av möbler och andra föremål hon funnit. 

Relaterade länkar

Läs mer

Lindfeldts arbete präglas av sökandet efter form. Hon vill upprätta en form för något genomlevt och ursprungligt. Ett minne, en erfarenhet, ett tillstånd. Som skulptör är hon lyhörd för vad formen hon arbetar med vill, vilken väg den ska ta för att bli en fungerande helhet. Valet av material och teknik behöver stå i samklang med den känsla hon vill förmedla.

I Lindfeldts verk blir oansenliga vardagsföremål fyllda med nya berättelser och minnen. Hon gestaltar hur det stora och det lilla kan kännas, det som är svårt att sätta ord på. I hennes verk blir det personliga något allmängiltigt. En mänsklig erfarenhet får en form.
Tider: 3 februari 2024 – 28 april 2024.
Adress/Hitta hit: Engelbrektsgatan 7, övre plan, 432 41 Varberg
Telefon: 0340 886 00
E-Post: kultur@varberg.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Varbergs Konsthall ligger i Kulturhuset Komedianten centralt i Varberg. Här visas årligen tre – fyra större utställningar med internationell och nationell samtidskonst. 

Utställningsprogrammet består av såväl separatutställningar som tematiska grupputställningar. Konsthallen producerar egna utställningar men samarbetar också med frilansande curatorer. Källa: Varbergs Konsthall