Västerbottens Museum - Utställning - Vera Frisén

Foto: Västerbottens Museum


Genom sina porträtt och landskapsmålningar fångade Frisén den norrländska naturens sublima skönhet. Hennes verk, präglade av unika färgkombinationer och en melankolisk underton, bjuder in betraktaren till en resa genom tidlösa och storslagna landskap. Utställningen visas 3 mars 2024 till den 8 september 2024.

Om utställningen: Vera Frisén

År 1938 markerade ett banbrytande ögonblick när Vera Frisén och Hildur Halleborg-Nordwall blev de första kvinnliga konstnärerna att ställa ut under Umeå konstnärsklubbs ledning. Från sin första framgångsrika separatutställning på galleri Färg och Form i Stockholm 1941 till sina senare verk, fortsatte Frisén att skapa konst av enastående skönhet och djup.Dimma över Röbäcksslätten, Oljemålning

Relaterade Länkar

Läs mer 

På utställningen visas också ett stort antal teckningar som nyligen donerats till museet. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna sällsynta möjlighet att upptäcka och fördjupa sig i Vera Friséns måleri och många av hennes teckningar, som bär på värden som ibland är för ömtåliga för ord, säger Suzanne Steneberg.
Morgonljus 1. Tallhed i Stöcksjö, 1970. Oljemålning.
Adress/Hitta hit: Helena Elisabeths väg 3, 903 42 Umeå
Telefon: 090-16 39 01
E-Post: receptionen@vbm.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Västerbottens Museum