Uppsala Konstmuseum - Utställning - Grafiktriennalen 2024

Göran Boardy är en av de 118 grafikerna som ställer ut, här verket: Lappugglan slår på dagen, från 2023 (beskuren).


Grupputställning – XVII.e Grafiktrienalen 2024. För 17:e gången arrangeras Grafiktrienalen. Alltsedan starten 1965 har triennalerna varit viktiga manifestationer för svensk konstgrafik i regi av Grafiska Sällskapet. I år deltar över hundra svenska konstnärer och flera nederländska grafiker presenteras i en specialutställning. En maxad upplevelse av grafiska konstnärliga uttryck. Utställningen visas 18 maj 2024 - 15 september 2024.

Om utställningen: Grafiktriennalen 2024

Välkommen att träffa några av de absolut bästa grafikerna just nu. Uppsala konstmuseum är värd för den XVII:e Grafiktriennalen 2024, som lovar en imponerande bredd av svensk och nederländsk konstgrafik.

– Vi är så glada att Grafiska Sällskapet och Grafiktriennalen är tillbaka hos oss på museet, det är tio år sen sist. Nu fyller vi hela fjärde våningen med runt 300 verk och installationer, det blir mycket att uppleva, lovar Daniel Werkmäster, chef för Uppsala konstmuseum.

Relaterade länkar

Läs mer

Triennalen kommer att visa en imponerande spännvidd av noggrant utvalda konstnärer och konstnärliga uttryck som existerar, inte bara i storstäderna, utan över hela landet. Yngre konstnärer, i början av sin konstnärliga bana, samsas med äldre kollegor; traditionella uttryck varvas med experimentella. Grafiken som uttrycksform är vital och i högsta grad levande.

Se alla konstnärer som deltar.

Specialutställning med nederländska grafiker

Utöver de svenska konstnärerna kommer sex nederländska grafiker att samlas i Studion för en specialutställning som ingår i triennalen. Många olika spännande konstnärliga uttryck utlovas.
Adress/Hitta hit:
Uppsala slott, Drottning Christinas väg 1, ingång E
Telefon: 018-727 00 00
E-Post: konstmuseum@uppsala.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Uppsala Konstmuseum