Universeum

Foto: Universeum
Adress/Hitta hit: Södra Vägen 50, 412 54 Göteborg
Telefon: +46 31 335 64 00
E-Post: info@universeum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Du hittar Universeum vid Korsvägen mitt i Göteborgs hjärta strax precis bredvid Svenska Mässan, Liseberg och Världskulturmuseet. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Universeums hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som bas och en pedagogik som engagerar utmanar Universeum människor att utveckla sina liv och agera för en hållbar värld.

Universeum har över en halv miljon besökare varje år. Det gör Universeum inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället.

Universeum har ett flertal tillsvidare utställningar som,  Regnskogen, Reptilariet och Rymdresan.

Regnskogen
Från toppen av det nybyggda, 25 meter höga, kapokträdet får du utsikt över Sveriges största regnskog. Här finns en unik kollektion av djur och växter i 18 000 kubikmeter tropisk värme. 

Reptilariet 
Här finns till exempel världens längsta giftorm kungskobran och inlandstaipanen, världens giftigaste orm. I terrarierna hittar man också några av de mest sällsynta reptilerna i världen, i djurparker såväl som i naturen.

Rymdresan 
Rymdresan som handlar bland annat om människan och rymden. I 17 digitala, 11 taktila och 10 faktastationer kommer besökarna få lära sig om jorden, månen, Mars, solsystemet och rymdfart. Hur är det att resa och leva i rymden? Och hur bidrar rymdforskning och rymdindustri till samhällsnyttan?


Källa: Universeum