Sliperiet i Borgvik - Utställning - Arno Rafael Minkkinen

©Arno Rafael Minkkinen I Stranda, Norway 2006


I utställningen ”Human Nature” på Sliperiet, visas verk av Arno Rafael Minkkinen – fotografier tagna mellan 1970 och 2020 i 30 olika länder. Genom att fokusera på det existentiella mänskliga tillståndet genom självporträtt, blir ”Human Nature” ett lekfullt möte med en konstnär som undgått kategorisering i mer än fem decennier. Nu är det din tur att välkomnas in i Minkkinens bildvärld. Utställningen presenteras i samarbete med WILLAS contemporary och pågår mellan den 26 maj 2024 - 1 september 2024.

Om utställningen: Human Nature

Arno Rafael Minkkinen är en finsk-amerikansk fotograf, essäist, lärare och curator med över 100 separatutställningar och 200 grupputställningar på gallerier och museer världen över. Minkkinens verk finns representerade i över 80 institutionella samlingar och framstående museer.


Vid samma stund jag plockade upp det första verket av Arno lade sig ett lugn över Sliperiet. Arnos konst är som poesi, en gyllene bro mellan natur och mänsklighet där du som betraktare sitter på första parkett och får uppleva ett fantastiskt bildspråk”. - Oscar Magnusson, ägare Sliperiet.

Relaterade länkarKälla: Sliperiet i Borgvik