Sjöfartsmuseet Akvariet

 Bild: GAJD Arkitekter, Sjöfartsmuseet Akvariet

Adress/Hitta hit: Karl Johansgatan 1-3, 414 59 Göteborg
Telefon: 031 368 36 00
E-Post: info.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Det nya Akvariet har grävts ut under marken i parken mot Karl Johansgatan och är inte synligt från utsidan. Det har blivit dubbelt så stort till ytan och akvarierna rymmer tio gånger så mycket vatten än tidigare. Det största akvariet, Korallhavet, rymmer 30 ton korallsten, två ton sand, drygt 400.000 liter vatten – och ett levande korallrev. Här kan besökarna ta del av ett hundratal utrotningshotade stenkoraller och följa hur ett korallrev växer fram över tid. 

I utställningen Vattenplaneten bjuds besökarna på fördjupad kunskap om hur havet fungerar och hur livsavgörande det är för planeten vi bor på.

Experimentlaboratorium, Ocean lab, som kommer att finnas i anslutning till akvariehallen, där besökarna kan bli havsforskare för en dag. Här kommer både besökare och skolklasser att kunna utföra enklare experiment och bekanta sig närmare med forskningen som bedrivs i Akvariet, såsom korall- och fiskodlingen. 

Basutställningen Hav av historier som upptar över 400 kvadratmeter och svämmar över av dramatisk historia till havs och drygt 300 föremål från museets samlingar.

Basutställningen Stora Blå där barn och deras vuxna kan uppleva och utforska havet genom lärande lek.Källa: Sjöfartsmuseet, Akvariet