Regionmuseet Kristianstad - Utställning - Bowie & Sukita – Heroes

Av: Masayoshi Sukita © 2024 Sukita/The David Bowie Archive ® Under license to Perryscope Productions LLC/Epic Rights


Den 10 februari öppnar utställningen Bowie & Sukita – Heroes på Regionmuseet i Kristianstad. Den japanska fotografen Masayoshi Sukita ligger bakom flera av de mest ikoniska bilderna av David Bowie. Nu visas fotografens verk i en omfattande utställning med fler än 100 fotografier från början av 1970-talet. Utställningen visas 10 februari 2024 - 1 september 2024

Om utställningen: Bowie & Sukita – Heroes

Utställningen ger en unik inblick i samarbetet mellan Masayoshi Sukita och David Bowie. De båda träffades genom Sukitas vän, stylisten Yasuko Takahashi, i början av 1970-talet. Mötet blev början på en lång vänskap. Sukita, som följde Bowie under 40 år, är fotografen bakom flera av de mest välkända fotografierna av artisten – till exempel porträttet på skivomslaget till den kultförklarade skivan Heroes från 1977.

Relaterade länkar

Läs mer

Utställningen, som kurerats av Marie Schönhult på Regionmuseet Skåne och Maurizio Guidoni från ONO arte, berättar den otroliga historien om en av 1900-talets mest inspirerande ikoner och största tänkare, genom foton av en av mästarna inom modern fotografi.

Om Masayoshi Sukita

Masayoshi Sukita är född 1938 i Nogata, Japan. Efter fotostudier flyttade han 1965 till Tokyo, där han arbetade som mode-och reklamfotograf. I början av 1970-talet lockades Sukita till musik- och konstscenerna i London och New York. Under sin långa karriär har Sukita även fotograferat artister som Iggy Pop och Jimi Hendrix.

2009 representerades Sukita i utställningen Who Shot Rock & Roll på Brooklyn Museum, New York. 2012 hade han soloutställningar på Tokyo Metropolitan Museum of Photography och på Paul Smith Space Gallery i London. 2013 stod han för mycket av materialet i utställningen David Bowie is som öppnade på Victoria & Albert Museum i London. Utställningen turnerade under fem år och visades på 12 museer över hela världen och sågs av en publik på 2 miljoner.

Tider: 10 februari 2024 - 1 september 2024   

Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad
Telefon: 044-620 19 00
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderRegionmuseet Kristianstad är med sin breda verksamhet en resurs för regionen grundad på kunskap, kvalitet och service. Museet är till för regionen, dess kommuner och medborgare och ska vara verksamma i hela länet. 

Museet är en mötesplats som skapar dialog, bildning och diskussion kring historien och samtiden.Källa: Regionmuseet Kristianstad