Rörstrand Museum - Utställning - Rolf Sinnemark

Nya utställningar. Foto: Daniel Ström


Under Konstafton 2023, som arrangeras lördagen den 4 november, bjuder Rörstrand Museum in till vernissage för den tillfälliga utställningen Mastermind – Rolf Sinnemark. Utställningen visas 4 november 2023 – 21 april 2024.

Om utställningen: Mastermind - Rolf Sinnemark

Rolf Sinnemark är innovatör, designer och konstnär. I hans produktion hittar man både de rent funktionella bruksföremålen och en egensinnig bildvärld. Den kubiska formen är i ena stunden en tekanna, i ett annat sammanhang del av en dekor där kuber, cylindrar och gestalter svävar över ytorna. Bakom allt finns formgivaren Rolf Sinnemark, en marionettspelare som styr formerna dit han vill. Här är han: the mastermind.

Relaterade Länkar

Läs mer

Mastermind är ett urval av Sinnemarks formgivning för Kosta Boda och Rörstrand tillsammans med objekt från hans egen ateljé. Följ med, bortom vardagen och in i Rolf Sinnemarks svävande bildvärld. Utställningen är ett samarbete mellan The Glass Factory och Rörstrand Museum.

Utställningen visas 4 november 2023 – 21 april 2024.Adress/Hitta hit:  Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping
Telefon:   0510-250 80
E-Post: info(at)rorstrand-museum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för ÖppettiderSamlingarna på Rörstrand Museum utgör idag en betydande del av den svenska designhistorien  utställningarna visar såväl kända klassiker som nya, udda, överraskande och inte tidigare visade föremål och gods.

Upplevelsen för museibesökaren startar redan i den nybyggda entrén med porlandet från Gunnar Nylunds fontän och lyfter den gamla fabriksmuren i tegel, som museet största föremål, på framträdande plats. Här har också museets voluminösa praktföremål placerats – fantastiska skrytpjäser som gestaltar fabrikens storhet, men då de effektfullt flankeras av en krossad urna symboliseras dessutom en sönderslagen fabriksera. 

Dessutom lyfts de oumbärliga konstnärer som genom decennierna satt prägel på varumärket; Carl-Erik Stålhane, Isaac Grunewald, Gunnar Nylund, Marianne Westman, Pia Törnell med flera. I det nya museet tillgängliggörs också skisser, filmer och bilder som skildrar arbetslivshistorien ur ett bredare perspektiv.


Källa: Rörstrands Museum