Norrvikens Trädgårdar - Utställning - Marie Olsson Nylander

Av: Anna Nyman   År 2024 är äventyrets år på Norrviken. Parken har skapats av människor som låtit upptäckarlust vara livets kompass, en kraft som pulserar i Norrvikens DNA än idag. Med årets tema reser man bakåt, framåt, ut i världen och in i det allra innersta. Detta har inredaren och TV-profilen Marie Olsson Nylander tagit fasta på i sin utställning Soleil Comsi Comsare. Utställningen visas 31 maj 2024 – 3 november 2024. 

Om utställningen: Soleil Comsi Comsare 

En utställning som satt solen i fokus och uppmanar oss att ge oss ut på en resa. Inte bara utåt, utan också inåt. Här bjuds vi in till Maries värld som är lika galen, knäpp och oväntad som vänlig, varm och solig.

Relaterade Länkar

Läs mer

Fredagen den 31 maj öppnar Norrvikens stora utställning i Erikshus och gästerna får följa med i Marie Olsson Nylanders fantasi och drömmar. Genom överraskande, personlig och kreativ installation bjuds besökarna med på ett äventyr som kantas av minnen från såväl verkligheten som fantasin.

Här flyttar trädgården in i vardagsrummet, eller varför inte tvärt om. Det finns inga gränser− allt är tillåtet. Stig in i Soleil Comsi Comsare, känn doften av citrus, känn sand från Kalahariöknen, låt alla föremål ge liv åt din egen inre resa och ge dig hän.

Hela vrlden i en trdgrd- mitt i ett ventyr

Av: Anna Nyman  


Det här är en utställning som utstrålar ”Marie”, säger Lotte Karlefors på Norrviken och fortsätter, varm och solig, tillmötesgående och vänlig. Galen, knäpp och oväntad. Äventyret skapar betraktaren själv – som en tittspegel, bakåt i tiden och in i en mogen kvinnas resande själ. Tiden stannar, rummet värmer där var och en bjuds in till att göra sin egen resa.

Jag vill visa er kärleken till livet, fantasin och allt det fria inom oss. Resa inåt- inte bara ut, fastän jag önskar du kommer till olika platser. Det kan vara barndomens kök, framtidens insikt eller gårdagens farväl.”
Marie Olsson Nylander

Marie ser i bilder och känner i känslor, hon inreder och skapar likt en dans. På solbränd sand från Kalahari överraskar Maries vackra föremål från marknader, auktioner, loppisar från världens alla hörn. Växter som får dig att minnas High Chaparall, det är hett och solen står högt på himlen. Soleil är en utställning som är lite sådär ”Comsi Comsare”, avslutar utvecklingsansvarig på Norrvikens trädgårdar, Lotte Karlefors.


Soleil Comsi Comsare blir även ljuvlig musik

Nytt för i år är den specialkomponerade musiken, skriven av kompositörsparet Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou, som spelas runt om i parken. Den 31 maj släpps ännu ett spår på Spotify. Soleil -Comsi Comsare får en alldeles egen melodi som formats genom Maries, Hannas och Carl Johans varma, innerliga och kärnfulla samarbete i skapandet. Det blir musik som ramar in utställningen och förstärker känslorna.

Hela vrlden i en trdgrd- mitt i ett ventyr

Av: Anna Nyman  


Soleil- Comsi Comsare inspireras av känslorna kring solens många olika nyanser mellan ljus och skugga. Liksom livet som kan liknas vid ett skuggspel som förnimmer ditt innersta. Lugnet i gryningen, kraften i zenit, leken i solnedgången och magin i skymningen.”
Hanna och Carl-Johan Fogelklou.


Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou är kompositörsparet som älskar att skapa musik till film. Duon producerar bland annat musik till TV-serier på SVT. Hanna är också sångerska och Carl-Johan är sedan över 20 år tillbaka en av grundpelarna i rockbandet Mando Diao.


Utställningen är skapad av Marie Olsson Nylander i tätt samarbete med producenten Eva Canebro.Källa: Norrvikens Trädgårdar Båstad