Norrköpings Konstmuseum - Utställning - Lena Sjöberg

Lena Sjöberg, Cirkusloppor på luffen, 2013


Möt den prisbelönta författaren och illustratören Lena Sjöbergs magiska bildvärldar i utställningen Berätta! Berätta! på Norrköpings Konstmuseum 27 april–3 november 2024. Utställningen är en del i Konstmuseets och stadsbibliotekets arbete med att skapa läslust och skaparglädje hos barn och unga.


Om utställningen: Berätta! Berätta! 

Med underfundig humor och värme skapar Lena Sjöberg bildvärldar som väcker igenkänning och förundran. Här berörs existentiella frågor och det vardagliga blir till nya spännande världar att upptäcka. Lena Sjöbergs böcker talar till läsare i alla åldrar och i utställningen presenteras originalverk tillsammans med  läsexemplar av böckerna.

Relaterade Länkar

Läs mer

– Jag vill att mina böcker ska vara en del av barns liv och vardag med glädje, sorg, liv och död. Min uppfattning är att barn klarar både lätta och svåra ämnen, det viktiga är att jag som bokskapare inte lämnar dem i sticket. Boken måste ge barnen de svar de behöver, säger Lena Sjöberg, illustratör och författare.

Bild Lena Sjberg Vargsngen 2022
Bild: Lena Sjöberg, Vargsången, 2022.

– Konstmuseet och stadsbiblioteket har länge arbetat tillsammans med böcker och bilder för att väcka läslust och skaparglädje. Med utgångspunkt i Lena Sjöbergs fantasirika och poetiska verk i utställningen Berätta! Berätta! kommer vi nu att erbjuda dramatiserade sagoläsningar, visningar, babyaktiviteter och konserter för alla åldrar, säger Margareta Gustafsdotter, bibliotekarie.

Om författaren och illustratören: Lena Sjöberg

Lena Sjöberg (f.1970) är en av Sveriges främsta skapare av illustrerade böcker för barn, ungdomar, vuxna och djur. Flera av hennes verk har tonsatts och hon har också illustrerat texter av andra författare, exempelvis Astrid Lindgrens populära Vargsången ur Ronja Rövardotter.
Hon debuterade år 2005 och har sedan dess gett ut ett trettiotal böcker. Lena Sjöberg har Augustnominerats två gånger, prisats av Svensk bokkonst fem gånger och mottagit Elsa Beskowplaketten för sina lyriska bilderböcker. Hennes böcker är översatta och utgivna i 15 länder.
Adress/Hitta hit: Kristinaplatsen 602 34 Norrköping
Telefon: 011-15 26 00
E-Post: konstmuseet[at]norrkoping.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Norrköpings Konstmuseum