Nordic Exhibitions - Utställning - Van Gogh Alive

Tillsammans med Nordic Exhibitions presenterar Visit Linköping stolt en ny världsutställning till staden - Van Gogh Alive! Efter förra sommarens succé med Titanicutställningen, som lockade nära 50 000 besökare från hela Sverige och bidrog till att etablera Linköping som en destination för sommaraktiviteter, kommer nu ännu en internationell utställning till staden. Utställningen kommer att pågå från den 9 maj till den 25 augusti 2024.


Om utställningen: Van Gogh Alive 

Vi är glada att återigen få presentera en världsutställning i Linköping, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events, som är den svenska arrangören. ”Vi ser vi fram emot att få öppna Van Gogh Alive. Linköping har ett bra geografiskt läge med ett stort upptagningsområde i kombination med en engagerad kommun och destinationsbolag. Vi hoppas att vi ska bidra med att locka många turister under sommaren”, fortsätter Stefan.


I över 100 år har Vincent van Goghs verk fascinerat och berört människor världen över - men aldrig tidigare på detta vis. Van Gogh Alive, skapad och producerad av Grande Experiences, erbjuder en digital konstupplevelse där över 3 000 inspirerande bilder förvandlas till levande grafik och projiceras på väggar, tak och golv. Den visuella resan ackompanjeras av kända musikstycken och väcker målningarna till liv på ett sätt som stimulerar alla sinnen.

- Efter att ha förtrollat över 9 miljoner människor och haft utsålda stopp över hela världen, inklusive London, Rom, Beijing, Dubai och Sidney, är vi oerhört glada resa med utställningen Van Gogh Alive till Linköping i sommar. Det blir garanterat en oförglömlig kulturell upplevelse för hela familjen”, säger Steve Smith, VD Grande Experiences.

VGA_Lugano_1920x1080jpg


Linköpingsbaserade företaget Dataton har spelat en avgörande roll i framgången för Van Gogh Alive runt om i världen. Deras avancerade programvara, WATCHOUT, fungerar som ryggraden för bildkontrollen i denna spektakulära show. Genom att använda WATCHOUT har Van Gogh Alive fått konsten levande på ett unikt och engagerande sätt i denna multimediashow. Konstnärens målningar har kreativt integrerats med fullrörlig video och fotografier från de platser som inspirerade Vincent van Gogh under
åren 1880 till 1890.

- Galleri- & museiägare letar alltmer efter multimedia-shower som ett sätt att engagera sina besökare på nya och spännande sätt, och vi är glada att säga att WATCHOUT är hjärtat av många av dem. Van Gogh Alive är ett perfekt exempel där fantastisk konst kombineras med modern vetenskap för att låta varje detalj av konstnärens arbete ses på sätt som helt enkelt inte skulle ha varit möjligt för bara några år sedan," säger Björn Sandlund, VD för Dataton.

- Det är med stor glädje vi välkomnar ännu en världsutställning till Linköping i samarbete med Nordic Exhibitions, efter den enorma framgången med Titanic förra året. Linköping strävar efter att vara en destination som erbjuder många anledningar att besöka staden, vilket är av stor betydelse för vår besöksnäring," säger Anders Thorén, evenemangschef på Visit Linköping. 

Vi är också stolta att ett innovativt Linköpingsföretag varit med och bidrag till att denna utställning har haft stora succéer runt om i hela världen.

Zurich 3 MAAGjpg 

Om Nordic Exhibitions & Events AB

Nordic Exhibitions & Events producerar, arrangerar och förmedlar utställningar på den internationella marknaden med globalt kända varumärkeskoncept inom områdena: underhållning, lärande, historia och vetenskap. Under 2023 presenterar bolaget världsutställningar i Sverige så som; Jurassic World by Brickman LEGO Exhibition i Norrköping, Titanic The Exhibition i stad TBA och Van Gogh Alive i Skellefteå och Malmö. 

Läs mer på www.nordicexhibitions.com

Kortfakta om Van Gogh Alive

Utställningsplats: Tornby Linköping (intill City Gross)
Utställningsperiod: 9 maj – 25 augusti 2024
Webbplats: www.vangoghalive.se
Skapad och producerad av: Grande Experiences
Arrangör Sverige: Nordic Exhibitions & Events ABKälla: Nordic Exhibitions & Events AB