Kristinehamns Konstmuseum - Utställning - Lisa Larsson


Kristinehamns konstmuseums sommarutställning 2024 presenterar Lisa Larsons konstnärskap i hela dess bredd och gläntar på dörren till hennes kreativa process utifrån mer än sju decennier av arbete, skapande fantasi och en stark kärlek till leran som material. Utställningen visas 18 maj 2024 –15 september 2024.

Om utställningen: Lisa Larson – En resa genom åren  

Vid sidan av ett rikt urval serietillverkade föremål visas också prototyper, unika objekt, skisser och sådant som inspirerat henne, allt från träfigurer hon skar som tonåring, till de populära stengodsfigurerna från Gustavsbergs porslinsfabrik, hennes frilansformgivning för olika producenter och de senaste årens designuppdrag för japanska tillverkare. Utställningen bygger på Lisa Larsons egna samlingar och innehåller mycket som tidigare inte har visats.

Relaterade länkar

Läs mer

Utställningen är framtagen av Rian Designmuseum i Falkenberg i samarbete med en japansk utställningsproducent och startade sin resa hos sex olika museer i Japan 2020 – 2021. Efter att ha visats på Rian och även dragit rekordmånga besökare till Vandalorum i Värnamo, är det nu dags att ta utställningen till Värmland och Kristinehamn. 

Den värmländska kopplingen har Lisa genom att hennes man, konstnären Gunnar Larson, var född och uppväxt i Grava utanför Karlstad. Gunnar, Kristinehamnssonen Bengt Olson och bröderna Jörgen och Olle Zetterquist från Arvika studerade tillsammans på konstskolan Valand i Göteborg och de förblev vänner livet ut.

Adress/Hitta hit: Doktor Enwalls Väg 13, 681 37 Kristinehamn
Telefon: 0550-882 00
E-post: infokonstmuseum(at)kristinehamn.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Kristinehamns Konstmuseum