Kristianstads Konsthall - Utställning - Claes Hake - Retrospektiv

Som en inbjudan i skapelseprocessen redovisar konstnären Claes Hake spåren av mer än 50 års arbete på papper och i brons i sommarens stora utställning på Kristianstads konsthall. På färgfläckiga podier och kavaletter syns hans figurativa och abstrakta skulpturer tillsammans med finstämda målningar på väggarna och i stora unika böcker. Dessutom ges möjlighet att följa hans arbete att göra monumental konst i form av modeller och skisser Utställningen visas 18 maj 2024 22 september 2024.

Om utställningen: Claes Hake - Retrospektiv

Claes Hakes examinerades från Valands konstskola i Göteborg 1968. Hans verk finns representerade i flera samlingar, bland annat hos Moderna museet och Skissernas museum, samt på publika platser runt om i världen.

Relaterade länkar

Läs mer

Känner du igen dig i utställningen? Det är inte så konstigt. Claes Hake är kanske främst känd för sina monumentala skulpturer i sten som pryder många offentliga platser. Utanför C4-gymnasiet i Kristianstad finns granitskulpturen Vägvisaren, och snart kan du också se verket Blixt och dunder på Regionmuseets atriumgård.

Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad  
Telefon: 044-620 19 00 
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Regionmuseet Kristianstad