Jönköpings Läns Museum - Utställning - Mattias Käll

Under ett år samlade konstnären Mattias Käll och hans familj all förpackningsplast från sina inköp. Nu visas fotoutställningen Förpackad på Jönköpings läns museum.

Förpackad handlar om oss alla, som civilisation, som kollektiv och enskilda individer. Vad händer med det vi producerar?

Genom fotografi, installationer och performance utforskar Mattias Käll konsekvenserna av vårt konsumtionsbeteende. En visuellt slående upplevelse av vårt förhållande till plast – ett formbart och extremt tåligt material, som blir problematiskt i naturens kretslopp.


Konstnren Mattias Kll har fotat orange sopsckar som ligger utspridda i ett sommarlandskap ver hnger en mrkare himmel och i bakgrunden skymtar skogen

Bild: Mattias Käll

Fler utställningar

I utställningen Normstorm har elever skapat normkritisk konst som kommer att visas som bilder på Jönköpings läns museum och i Juneporten fram till slutet av september. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet

Årets utställning består av bilder som skapats av elever från Junedalsskolan, Rosenlundsskolan, Alfred Dalinskolan, Stadsgårdsskolan och Prolympia.


Var: Jönköpings läns museum och i Juneporten. Jönköping
När: 17 april 2024 - 29 september 2024
Läs mer här
Källa: Jönköpings KommunAdress/Hitta hit: Dag Hammarskjölds plats 2, 553 22 Jönköping
Telefon: 036 - 30 18 00
E-post: info@jkpglm.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Jönköpings Läns Museum