Halmstads Konsthall - Utställning - Maria Johansson

Olika verk ur utställningen Samlingen av perfekta Föremål Maria Johansson Foto Sara Danielsson


Maria Johanssons konst leker med våra vardagsföremål. Samlingen av perfekta Föremål, heter utställningen som öppnar på Halmstads konsthall lördag den 9 mars. Besökaren möts av ting som är bekanta men kanske säger något nytt om vårt materialistiska samhälle. Utställningen visas 9 mars 2024 - 21 maj 2024.

Om utställningen: Samlingen av perfekta föremål

Konstnären Maria Johansson, född i Halland och verksam i Stockholm, började tillverka ”Föremål” år 2006. Arton år senare har det blivit en samling av 190 unika föremål. Verken är sammansatta av olika delar från tidigare funktionella ting. Det kan vara delar av ett strykjärn eller en telefonlur. Vi tror vi vet vad det är, men ändå får vi inte riktigt ihop det.

Relaterade länkar

Läs mer

– Det är ett spännande konstnärskap där Maria låter oväntade möten växa fram mellan välkända föremål. Det är en lekfull utställning men samtidigt väcker den tankar kring människans konsumtion, säger Erika Danker, intendent för utställningar i Halmstads kommun.

Samlingen av perfekta föremål, visas för första gången i sin helhet på Halmstads konsthall tillsammans med några av de undersökningar som Maria Johansson gjort parallellt med att producera nya verk. Hon arbetar med humor och provokation i ämnen som återbruk, klass och smak, och experimenterar med olika material och format.

Om konstnären: Maria Johansson

Maria Johansson är född 1979 i Nordanå i södra Halland, har en magisterexamen från Konstfack, programmet för Keramik och glas. Konstnärens hemsida.

Välkommen till vernissage!

Lördag 9 mars klockan 12–16.  Samtal mellan konstnär Maria Johansson och utställningens curator Ebba Tham klockan 12.15.

Adress/Hitta hit: Axel Olsons gata 3, 302 27 Halmstad
Telefon: 035-13 94 44
E-Post: halmstadskonsthall@halmstad.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Halmstads Konsthall