Härnösands Konsthall - Utställningar - Jan Kruse, Maria Ängquist Klyvare och Agneta B. Lind

Lördagen den 20 april kl. 13:00 invigs vårens utställningarna av Jan Kruse, Maria Ängquist Klyvare och Agneta B. Lind. Det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Utställningarna pågår 20 april 2024 - 25 maj 2024 och bjuder på textil, glas och keramik. 

"Under och över ytan" av Agneta B. Lind

I konsthallens stora utställningssalar på plan 2 visar Härnösands Konstförening en utställning av konstnären Agneta B. Lind.

I huvudsak arbetar jag med bildväv. Naturen och framför allt vattnet och dess olika tillstånd och uttryck är en stor inspiration. Utifrån skisser och foton från mina promenader, arbetar jag vidare i min ateljé. Det kan vara flödande vatten, vatten som reflekterar omgivningen, tidvattnet, kanaler i städer eller bäckarna i naturen. Jag abstraherar och renodlar vattnets olika uttryck till förlagor, därefter gör jag en enkel arbetsskiss i 1/1, som placeras bakom varpen i min gobelängvävstol. Form och färg växer långsamt fram.."

"Tillsammans/Together" av Jan Kruse och Maria Ängquist Klyvare

I Galleri Elna på plan 1 visas utställningen ”Tillsammans/Together". Utställningen är ett sökande efter ett möte där konstnärernas material och temperament förtydligar varandra.

Vi är två konstnärer som levt länge tillsammans. Till denna utställning ville vi mötas i ett gemensamt uttryck för första gången. Det innebär att gå ifrån våra egna upptrampade stigar och våga utvecklas och kompromissa. Inte helt lätt för två egensinnade individer".

Relaterade länkar
Adress/Hitta hit: Stora torget 2 Härnösand
Telefon: +46 611-34 81 42
E-Post: konsthallen@harnosand.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Härnösands Konsthall