Gotlands Museum - Utställning - Soul of Kabul

Foto: Gotlands Museum


Gotlands Museum visar för första gången en utställning om graffiti. Soul of Kabul invigs med vernissage lördagen den 3 februari klockan 13. Utställningen pågår till och med den 10 mars.

Om utställningen: Soul of Kabul

Graffiti är förmodligen världens mest spridda konstform. Under 2000-talet uppstod en folklig rörelse i Kabul som involverade konstnärer och människor i olika åldrar i samhället. ArtLords, i stället för krigsherrar, drev rörelsen framåt. Över hela Kabul målades och skrevs budskap och bilder med stilar från hela världens graffiti och street-art-historia.

Relaterade länkar

Läs mer

En rörelse som hämtade inspiration stilmässigt från graffiti, muralmåleri och annan konstnärlig praktik från hela världen. Konstverken blev ett sätt att kommunicera i stadsrummet och till omvärlden.

Sedan talibanernas övertagande är konströrelsen spridd över hela världen. Många muraler är övermålade och budskapen har ersatts med andra budskap. Även om Soul of Kabul i sin fysiska ursprungliga form är försvunnen lever rörelsen kvar i själ och minne.

Gotlands museum önskar med denna utställning knyta kontakt med Kabuls konströrelse, och visa med hjälp av projektioner och återskapade verk minnet från den afghanska kulturen.


Tider: 3 februari, 2024  - 10 mars 2024
Adress/Hitta hit:
Strandgatan 14, 621 56 Visby
Telefon: 0498 29 27 00
E-Post: info@gotlandsmuseum.se
Till Hemsida
Öppettider: se hemsidan


 

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes. 

Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål.Källa. Gotlands Museum