Göteborgs Stadsmuseum - Utställning - Göteborg Berättar

Foto: Stefan Edetoft


Med start  I november 2023 visas den prisade samtidsdokumentationen och utställningen Göteborg berättar på Stadsmuseet – i en helt ny skepnad. Här skriver hundra göteborgare samtidshistoria med en mångfald av berättelser från stadens alla delar. Utställningen visas 15 november 2023 - 20 oktober 2024. 

Om utställningen: Göteborg Berättar

Inför Göteborgs 400-årsjubileum intervjuade Stadsmuseet ett tvärsnitt av Göteborgs befolkning i åldrarna 6-97 år. Intervjuerna blev till en utställning som visades i stadsrummet under jubileumsåret och projektet tilldelades det prestigefyllda priset 

Relaterade Länkar

Läs mer

Årets samtidsdokumentation 2021. Med start den 15 november finalvisas utställningen på Stadsmuseet, i ny form och gestaltning.

– Jag är så glad över att ha fått delta i projektet och stolt över att få representera min stad i utställningen. Det känns väldigt roligt att mina minnen och reflektioner om Göteborg blir en del av samtidshistorien och att folk kommer att kunna se tillbaka på detta om hundra år, säger Angelina Edberg, 17 år. Hon är en av de intervjuade göteborgarna i utställningen och kommer även att delta på scenen under invigningen och berätta om sina upplevelser av projektet.

Personliga berättelser

De personliga berättelserna visas i sällskap av uttrycksfulla porträttbilder av fotografen Stefan Edetoft. Utställningen har kompletterats med nya bilder av Edetoft, ny form och nya textfördjupningar om livet i staden.

– Utställningen rymmer tankar om stadens utmaningar och problem, men genomsyras också av en kärlek till Göteborg. Dokumentationen är ett fantastiskt material som ger röst åt människor som bor och verkar här idag. Vi ser fram emot att bjuda publiken på en mångfald av perspektiv och öppna upp för reflektioner och samtal om staden vi lever i, säger Carina Sjöholm, museichef.

Tider: 15 november 2023 - 20 oktober 2024.Adress/Hitta hit: Norra Hamngatan 12, 411 14 Göteborg
Telefon: +46313683600
E-Post: stadsmuseum@kultur.goteborg.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Göteborgs Stadsmuseum