Etnografiska Museet - Utställning - We Are Seediq

360-graders film i utställningen We Are Seediq. Av: Karl Zetterström


22 april 2023 öppnar Etnografiska museets nya utställning We Are Seediq som är ett samarbete med seediq, ett urfolk i Taiwan. Som ett led i att dekolonisera museet samt att utveckla hur etnografiska museer kan arbeta med urfolk och föremål i samlingarna skapades We Are Seediq. Som titeln antyder är det seediq själva som står för berättandet. Utställningen visas 22 april 2023 - 12 januari 2025.

Om utställningen: We Are Seediq

Med hjälp av modern visualiseringsteknik och nyskapande utställningsdesign berättar de sin historia om ett återfunnet kulturarv. 

Relaterade länkar

Läs mer

Seediq betyder människa och är namnet på ett urfolk i Taiwan och även språket som de talar. Deras förfäder har levt i Taiwan sedan tusentals år. Under århundranden har de präglats av yttre påverkan från olika makter. Trots det lever deras kultur vidare. 


I ett unikt samskapande projekt tillsammans med seediq skapades den nya utställningen We Are Seediq. Genom egna ord, historiska föremål och intervjuer från dagens Taiwan berättar seediq själva sin historia. Sida vid sida visas historiska föremål från museets samling ihop med en samtida 360-graders film. 

Adress/Hitta hit: Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm
Telefon: 010-456 12 00
E-Post: info@etnografiskamuseet.se
Till Hemsida
Öppettider: Se hemsidan


Källa: Etnografiska Museet