Ebelingmuseet - Utställning - Daniel Diamant

Foto: Daniel Diamant


Daniel Diamant ställer ut på Ebelingmuseet. Han har sedan många arbetat med återvunnen plast i sin konst och på Ebelingmuseet visar har en installation som täcker hela utställningsrummets golvUtställningen visas 13 april 2024 - 16 juni 2024. 

Om utställningen: The Pacific

I utställningen The Pacific har konstnären Daniel Diamant utgått från det material som vi alla i dagens samhälle är omgivna av – plast.

Efter att han och familjen flyttade till landet utanför Katrineholm har material som han hittat i naturen eller samlat på sig varit det självklara att arbeta med. Familjen blev året-runt-cyklister, började odla egen mat, skaffade höns och började ta till vara mat och trädgårdsavfall, tillslut var det bara plasten som fanns kvar.

Relaterade länkar

Läs mer

Efter en tids experimenterande hittade Daniel Diamant ett arbetssätt för att implementera plasten i sin konst. Genom att värma upp den går det att arbeta med den som en deg. Tvinna, snurra och platta till för att sedan pressa den till plattor med ett resultat som påminner om marmor. Inspirerad av naturen skär Daniel Diamant till hexagoner för att kunna täcka en utvald yta så ekonomiskt som möjligt.


Foto: Daniel Diamant


Konstverket är således inte en bild eller ett objekt, utan just dessa hexagoner så som de för stunden presenteras.

Om konstnären: Daniel Diamant

Daniel Diamant är född 1987 och uppvuxen i Köping och är nu bosatt och verksam i Katrineholm. Efter sin examen vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm har Diamant deltagit i ett flertal separat – och grupputställningar i Sverige och internationellt.

Hans arbeten har bland annat visats på The Glass Factory, Steneby konsthall och Fotografiska. Diamant har också genomfört fler offentliga konstverk i Varberg och finns representerad vid Statens konstråd och Alma Löv Museum of Unexp. Art.
Adress/Hitta hit: Eskilstunavägen 5, 644 32 Torshälla
Telefon: 016-710 73 05
E-Post: ebelingmuseet@eskilstuna.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Eskilstuna Kommun