Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum. Foto: Lennart Alvenäs
Adress/Hitta hit: P.A. Halls Terrass 4, 501 15 Borås
Telefon: 073-432 73 86
E-Post: 
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderBorås konstmuseum ligger i Kulturhuset på P A Halls Terrass i centrala Borås. Museet är ett nationellt framträdande museum för modern och samtida konst. I museets konstsamling är Sjuhäradsområdet inklusive Borås särskilt företrädda, jämte annan konst av hög nationell kvalitet. Utanför de egna utställningsytorna arrangerar vartannat år Borås Internationella Skulpturbiennal i samarbete med Borås Stad. Rörlig bild och skulptur utgör Borås konstmuseums profilområden jämte ett permanent fokus på konst med anknytning till Sjuhäradsområdet.

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar och profilerar sig på områdena samtidskonst och rörlig bild. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv, som har ett eget projektrum på museet, och prova på eget skapande i vår ateljé.

Exempel på fasta basutställningar är konstnärerna John Hedaeus och Peder Adolf Hall verk ur konstmuseets samling. Samlingen omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

I Kulturhusets finns också det ett populärt cafè som erbjuder en bistro- och cafémeny med fullständiga rättigheter. Museet erbjuder allmänna visningar samt tar emot bokade grupper.


Källa: Borås Konstmuseum


Relaterade Länkar

Läs mer