Bildmuseet - Utställning - Åtta grader

Med fotografi, film, skulptur, teckning, textil, ljud och installationer, varav flera helt nya konstverk, öppnar grupputställningen Åtta grader den 15 mars under Bildmuseets Art Friday med Littfest – Umeå Internationella Litteraturfestival. Utställningen visas 15 mars 2024 - 12 januari 2025.

Om utställningen: Åtta grader

Utställningen presenterar samtida konst som berättar om människans komplexa förhållande till skogen, alltifrån uppfattningen om ett en levande existens med egenvärde och rätt till liv, till tanken på skogen som en resurs för människans behov och nytta. Vad är en skog? Och vilka frågor om den är angelägna här och nu? 


 Matti Aikio Peurakaira stillbild frn video 2024 Courtesy of the artist

© Matti Aikio, Peurakaira (stillbild från video), 2024. Courtesy of the artist.

Relaterade länkar

Läs mer

Genom fotografi, film, skulptur, teckning, textil, ljud och installation bjuder konstnärer, en arkitekt och en berättare in oss att reflektera över skogen, betraktad och gestaltad ur deras olika perspektiv och erfarenheter. Deras verk väcker frågor om tradition och framtid, om skogsbruk, markkonflikter, biologisk mångfald och om skogen som en helig plats. Vart och ett av konstverken i utställningen föreslår ett perspektiv att betrakta skogen ur och speglar konstnärernas kunskaper, insikter, erfarenheter och engagemang.


Matti Aikio, Malin Arnell & Åsa Elzén, Gerd Aurell & Micael Norberg, Toms Kokins, Norrakollektivet, Elia Nurvista, Uriel Orlow, Edith Marie Pasquier, Jörgen Stenberg och Lena Ylipää. 

Adress/Hitta hit: Östra strandgatan 30 B 903 33 Umeå
Telefon: 090-786 7400
E-post: info(at)bildmuseet.umu.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Bildmuseet