Österängens Konsthall - Utställning - Afrang Nordlöf Malekian

Den 12 april 2024 slår Österängens Konsthall äntligen upp dörrarna till nyrenoverade och ombyggda Österängens konsthall.  Under vårvintern 2024 har Österängens konsthall genomgått en omfattande renovering och utbyggnad av lokalerna. På fredagkvällen är det vernissage för utställningen "The Taste of Pomesgranate" av Afrang Nordlöf Malekian, direkt föjt av ett performanceverk tillsammans med konstnären och poeten  Iliada Charalambous. Utställningen visas 12 april 2024  - 12 maj 2024.

Om utställningen: The Taste of Pomegranate

I utställningen “The Taste of Pomegranate” får vi ta del av migrationens berättelser, genom flyktiga minnen, dofter och smaker.

En blommas blyga blick i en svensk förort.
Recept på drömmar och visioner om ett annat samhälle i Iran.
En nejlika i en minneslund i Chile.

Relaterade länkar

Läs mer

Här viskar människorna, växterna, frukterna, maten och jorden tillsammans om migrationens vardagliga berättelser. Vad är smaken på mandarinen som är från den rätta sidan av gränsen och inte härifrån? Vad är färgen på ett granatäpple som du inte har?

Om konstnären: Afrang Nordlöf Malekian

Afrang Nordlöf Malekian är en internationellt verksam konstnär med en masterexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan, Stockholm och the Dutch Art Institute, Arnhem (2022). Han arbetar med historiens obemärkta aktörer och skapare genom att förstå historien som en form av konstruerad dokumentation. En historia som kan realisera oförverkligade drömmar. Konstnären undersöker hur bilder och ord kan återge eller osynliggöra narrativ och hierarkier, som ständigt förskjuts för att ersättas med nya.Adress/hitta hit: Birkagatan 8 554 65 Jönköping
Telefon:  0708 67 21 20
E-Post: info@osterangenskonsthall.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Österängens Konsthall är en plats för svensk och internationell samtidskonst.
Parkering- och handikapparkering finns precis utanför konsthallens entré. Konsthallen har inga höga trösklar, trappor eller tunga dörrar. Handikapptoalett saknas, men finns mitt emot Konsthallens entré.


Källa: Österängens Konsthall