Zornmuseet

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna
Adress/Hitta hit: Vasagatan 36, 792 31 Mora
Telefon: +46 (0)250 59 23 10
E-Post: info@zorn.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Ett av Sveriges mest omtyckta konstmuseer med världens största samling av Anders Zorns verk. Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar finns alltid utställda, ofta tillsammans med konst och konsthantverk ur konstnärens egna samlingar. Dagligen visas bildspel och ett par gånger om året visas temporära utställningar

Tanken på ett Museum fanns på ett tidigt stadium och Museet stod klart 1939. Ritningen gjordes av Ragnar Östberg. Känd som arkitekten bakom Stockholms Stadshus. Senare gjordes en tillbyggnad som rymmer reception, bibliotek och kontor.

Det finns gott om parkering i anslutning till Zornmuseet. Handikapp toalett finns och det finns förvaringsskåp i entrén. Museet är tyvärr inte anpassat för rullator, rullstol eller barnvagn.

I Zornmuseets butik erbjuds ett brett sortiment av vykort, böcker, konsthantverk och inredningsartiklar som passar utmärkt som exempelvis gåva. Många föremål är framtagna med inspiration från Zorns egna verk, bland annat de populära muggarna med olika motiv av Anders Zorn.

Butiken har samma öppettider som museet. Ett urval ur sortimentet kan också beställas via Muséets webbshop.


Källa: Zornmuseet