Vasamuseet - Utställning - Brickwrecks

Vasamuseet. Fotograf: Anneli Karlsson/SMTM


Idag den 7 februari inviger kulturminister Parisa Liljestrand utställningen Brickwrecks på Vasamuseet i Stockholm. I utställningen får besökarna lära sig om Vasaskeppets förlisning och sju andra kända skeppsbrott genom historien. Utställningen visa 7 februari 2024 - Slutet av september 2024.

- Museer har en viktig uppgift att stärka vår kunskap och vidga våra perspektiv. För mig som kulturminister är det viktigt att museer når nya besökare och att de arbetar aktivt med att nå barn och unga för att stärka deras möjlighet att ta del av kulturlivet, kulturarv och bildning. Den här utställningen tror jag kommer att vara ett steg i precis den riktningen. Den väcker vår fascination, fantasi och vilja till eget skapande, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Utställningen Brickwrecks med modeller i LEGO ® är byggd av Ryan McNaught för Australian National Maritime Museum och är inlånad till Vasamuseet som en tillfällig utställning till slutet av september 2024.
Adress/hitta hit:  Galärvarvsvägen 14, 102 52 Stockholm
Telefon: 08-519 548 80
E-Post: vasamuseet@smtm.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderVasa – från vrak till världsklass! När skeppet Vasa bröt vattenytan 1961 var hon ett stycke orört 1600-tal. År 1628 seglade Vasa ut på sin jungfrufärd, men resan blev kort och inför bestörta åskådare förliste hon i Stockholms hamn och låg på bottnen i 333 år.

Tiden ombord stannade. Välkommen på en upptäcktsfärd i Vasas värld! Vasamuseet är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer. 


Källa: Vasamuseet