Vandalorum - Front - Design by Nature

Front, Design by Nature Fotograf: Andy Liffner.


I sommar presenterar designstudion Front en omfattande ny utställning, Design by Nature, i Vandalorums Formlada. Design by Nature är ett projekt inom vilket Front under flera års tid dokumenterat platser i naturen och undersökt kreativiteten inom djur- och växtriket. Utställningen visas 3 juni 2023 – 1 april 2024.

Om utställningen: Design by Nature 

Dokumentationen har bl.a. skett genom 3D-skanning av sjöar, skogar, klippor, djurspår, iden, mossor och växter för att kunna studera och återge naturens avtryck som mönster och former. Materialet har inspirerat Front till en ny serie objekt och möbler som skapats genom traditionellt hantverk som vävning, tuftning, broderi, växtfärgning och modern teknik som digitalvävda gobelänger. 

Relaterade länkar

Läs mer↴

Front är en av Sveriges mest etablerade designstudios internationellt. Deras arbeten tar sin utgångspunkt i undersökningar och experiment där föremålen bär på en berättelse. Till sin hjälp i den kreativa processen har de bl.a. skapat objekt med hjälp av djur, genom avancerad teknik och i oväntade material. De har gjort sig kända för den idag ikoniska hästlampan och de frihandsskissade möblerna i 3D.

Om Designstudion Front

Designstudion Front grundades 2004 och består av Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren. De formger och samarbetar med producenter både i Sverige och Europa, däribland Galerie Kreo, Kvadrat, Moroso, Swedese, Moooi, Vitra och Zero. Front har bl.a. mottagit Torsten och Wanja Söderbergs pris och finns representerade på MoMA i New York, V&A i London, Centre Pompidou i Paris, M+ i Hong Kong, Nationalmuseum i Stockholm, Vitra Design Museum i Weil am Rhein och Röhsska Museet i Göteborg.

Delar av utställningen har tagits fram i samarbete med Stockholm Furniture Fair 2023 där Front var Guest of Honour. Projektet stöds av Konstnärsnämnden och till utställningen publiceras en katalog med stöd av Estrid Ericsons stiftelse.

Utställning i Formladan, Vandalorum

3 juni 2023 – 1 april 2024


Adress/Hitta hit: Skulpturvägen 2, 331 44 Värnamo
Telefon: 0370-30 22 00
E-Post: info@vandalorum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Vandalorum