Västerbottens Museum - In i evigheten

Ett urval av alla de verk som ställs ut i In i evigheten 


Utställningen är en exposé över de verk som förvärvats till museets konstsamling under de senaste 10 åren.

Om utställningen: In i evigheten

Suzanne Steneberg, konstantikvarie vid Västerbottens museum, har sedan 2013 arbetat med att förvalta och utveckla museets konstsamling. Hon har med omsorg tagit emot, köpt in och valt ut verk av yrkesverksamma konstnärer som på olika sätt har anknytning till länet. Utställningen In i evigheten är resultatet av hennes arbete. Den visar 61 verk, av 35 olika konstnärer, inköpta till Västerbottens museums konstsamling under de senaste 10 åren. Dessutom visas, i ett bildspel, de 105 verk som lämnats till museet som gåvor under samma period.

Det känns spännande att få visa besökarna vad museet har köpt in under de senaste tio åren. Jag är mest stolt att de flesta av verken i utställningen är inköpta av nu verksamma konstnärer och på så sätt har tillfört konstsamlingen en viktig del av dagens konstscen. Jag hoppas att de som besöker utställningen hittar något verk de känner extra mycket för, berättar Suzanne Steneberg, konstantikvarie vid Västerbottens museum.

Fakta om konstsamlingen
Västerbottens museums konstsamling omfattar ca 5500 katalogiserade verk: måleri, skulptur, teckningar, grafik och skisser. Museets förvärvspolicy syftar till att bygga upp en representativ samling av konstnärer som är eller har varit verksamma i, eller kommer från Västerbotten. Samlingen belyser den konstnärliga utvecklingen i länet, dessutom erbjuder den möjligheter till konsthistoriska studier och forskning på ett regionalt material som inte finns samlat någon annanstans.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Västerbottens Museum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Helena Elisabeths väg 3, 903 42 Umeå
Telefon: 090-16 39 01
E-Post: receptionen@vbm.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Västerbottens Museum