Värmlands Museum - Anna Clarén - Need to be needed

Need to be needed_Anna Claren_titelbild


Den 21 april öppnar en ny fotoutställning på Värmlands Museum i Karlstad, med fotografier av dokumentärfotografen och konstnären Anna Clarén – som nyligen fått ta emot hederspris i Årets bild. Samtidigt som utställningen öppnar kommer hon också ut med en ny fotobok på Bokförlaget Max Ström. Utställningen Need to be needed visas till och med 10 september 2023.

Anna Clarén har med sitt personliga och intima bildspråk under de senaste decennierna förnyat bildjournalistiken. Som en av huvudlärarna på Nordens Fotoskola, Biskops Arnö har hon undervisat och inspirerat en hel generation unga fotografer.

Min bildvärld föds i vardagen, i det allra närmsta. I denna förtroliga sfär – det alldagliga, näst intill oansenliga – vill jag se och lyfta fram det storslagna, säger Anna Clarén.

Om utställningen: Need to be needed

I utställningen Need to be needed får vi följa med in i hennes personliga universum. Bildserierna sträcker sig över närmare tjugo år och förenas i en vilja att fånga komplexiteten i vår existens, det vackra och det hotfulla, det skrämmande och sköra. Bilder är bekanta och vardagliga men rymmer otaliga berättelser om att vara människa.

Samtida Fotograf

Anna Clarén räknas till de mest inflytelserika samtida fotograferna i Sverige. Hennes bok och utställning Holding, 2006 vann pris för bästa fotobok i landet och har följts av flera stora fotografiska serier; Puppy Love, 2009, Close to home, 2013, When everything changed, 2018 och i år Need to be needed.

Relaterade länkar

Fler utställningar från Värmlands Museum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Sandgrundsudden, Karlstad
Telefon: 054-701 19 00
E-Post: museet(at)varmlandsmuseum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Värmlands Museum