Spritmuseum - Carolina Falkholt, Anna Axfors - Love x Attraction in Absolut Art Collection

Love x Attraction  in Absolut Art Collection - Anna Axfors- Carolina Falkholt 


Det är med stor stolthet som Spritmuseum i Stockholm presenterar konstutställningen Love x Attraction in Absolut Art Collection med Carolina Falkholt och Anna Axfors, i ett färgstarkt möte mellan en konstnär och en poet ifrågasätts maktrelationer, heteronormen och åtrå för att manifestera äkta kärlek. Utställningen rymmer både konst, litteratur och musik. Genom sina egna konstnärskap tolkar Carolina Falkholt och Anna Axfors ämnet kärlek. Deras olika perspektiv möts men står ändå starkt för sig. Utställningen visas 14 oktober 2023 - 5 maj 2024.

Om utställningen: Love x Attraction in Absolut Art Collection 

Kärleken berör alla våra sinnen, inte minst vad vi hör. Carolina Falkholt och Anna Axfors har valt ut verk från konstsamlingen Absolut Art Collection. Under processen växte även idén om att producera musik till utställningen och resultatet blev vinylskivan, Love x Attraction.

Relaterade länkar

Läs mer

I sin roll som gästcurator har Carolina Falkholt lyft fram konstverk, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har skapat ett eget verk - ett vindlande nät av graffiti som omger konsten. Hon både lyfter och kommenterar konstverken från Absolut Art Collection i en egensinnig dialog.

För mig att skilja på begreppen kärlek och attraktion ­- kärlek betyder allt, attraktion genomsyrar hela ens väsen. Många talar om kemi och kärlek, jag tror mer på attraktion som fysik. Kroppen reagerar på en älskades närvaro, en längtan efter symbios och extas som förvandlar sig själv. Både på gott och ont. I Love x Attraction in Absolut Art Collection har jag försökt närma mig kärleken genom att involvera hela mitt liv och min konst i utställningen. Jag vill veta mer om hur mitt eget kärleksliv kan bli bättre genom Love x Attraction in Absolut Art Collection. Det finns konstverk som kan påverka detta om man låter dem. Skivan Love x Attraction har lyft mig ur en djup depression och jag hoppas att det här blir medicin för många. Annas Axfors texter, konstverken och musiken samexisterar hur vi ser på kärlek, attraktion och påverkan. Vilket är livsviktigt. - Carolina Falkholt

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. Hon utmanar traditionen och möter konsten med en skarp och genomskådande blick på kärlek.

Love x Attraction in Absolut Art Collection, alltså kärlek och attraktion, är det simplaste som finns men samtidigt det enda folk bryr sig om och det enda all bra konst handlar om. Jag har alltid kommit tillbaka till det temat. Mina texter, Carolinas konst och Spritmuseums samling gifter sig väldigt bra med varandra. Det är en utställning som är både vacker, intellektuell och lite grov. - Anna Axfors.

Soundtracket är ett samarbete mellan Carolina och Anna och kända svenska namn inom elektronisk musik; Robert Leiner, Cari Lekebusch, Christian Ekerfors, Felix Rodriguez, M3LIN, Christoffer Berg, DJ Voldo, Miia Magia och Stilleben Sound System med Kan3da, Dataintrång och Luke Eargoggle.

Om Carolina Falkholt

Carolina Falkholt, född 1977, konstnär och musiker. Hennes konstnärskap är som en manifestation mot heteronormen i det offentliga rummet och står upp för kvinnlig och queer sexuell makt. I hennes expansiva gatumålningar utgör fittan och kuken universums centrum. Love x Attraction in Absolut Art Collection är hennes första samarbete med Spritmuseum.

Om Anna Axfors

Anna Axfors,  född 1990, är poet, författare och kulturskribent. Hon är en del av en generation unga författare kända för en ofiltrerad estetik hämtad direkt från internet, som når sin publik lika mycket genom poddar och bloggar som genom böcker. Hennes författarskap handlar ofta om åtrå, sårbarhet och vardagens ibland skoningslösa känslor. Love x Attraction in Absolut Art Collection är hennes första samarbete med Spritmuseum.

Tider: 14 oktober 2023 - 5 maj 2024


Adress/Hitta hit: Djurgårdsvägen 38, 115 21 Stockholm
Telefon: 08-121 313 00
E-Post: info@spritmuseum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Spritmuseum & Absolut Art Collection