Spritmuseum - Brave Wine

Av: Georgiy Molchanov


Spritmuseum presenterar en unik fotoutställning om ukrainska vinmakare under brinnande krig. Den 14 juni är det premiär för fotoutställningen ”Brave Wine” - ett samarbete mellan Spritmuseum och Beredskapslyftet.

Om utställningen:  Brave Wine

Utställningen handlar om den ukrainska vinindustrin, som till stora delar raserats under Rysslands grymma invasionskrig. Du får ta del av gripande berättelser från vinmakare som fått se generationers livsverk bokstavligen bombas sönder. Men du får också uppleva passionen och uppfinningsrikedomen som driver dem att fortsätta.

Fotoutställningen invigs av landshövding Anna Kinberg Batra, samt en representant från den ukrainska ambassaden.

– Genom ”Brave Wine” kommer besökarna få en unik inblick i vinmakarnas, numera gripande verklighet och vedermödor, men också följa deras drömmar och kamp för att en dag få bygga upp allt det som i många fall tagit generationer att skapa, säger Spritmuseums museichef Christer Mellstrand.

”Brave Wine” är Spritmuseums första utomhusutställning. Den visas längs kajen utanför museet och pågår fram till Ukrainas nationaldag, den 24 augusti.

En gammal ambulans, från OperationAid, som nyligen var ”i tjänst” i Bachmut finns på plats utanför museet under premiären.

I samband med utställningen anordnar Spritmuseum även en välgörenhetsmiddag (17:e juni) med tillhörande dryckesprovning av ukrainska viner. Samtliga intäkter går oavkortat till en ny ambulans som kommer att transporteras till Ukraina av OperationAid.

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Djurgårdsvägen 38, 115 21 Stockholm
Telefon: 08-121 313 00
E-Post: info(at)spritmuseum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Spritmuseum & Absolut Art Collection