Smålands Museum

Foto: Smålands Museum
Adress/Hitta hit: Södra Järnvägsgatan 2, 352 29 Växjö
Telefon: 0470-70 42 00  
E-Post: information@kulturparkensmaland.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Smålands museum har en mycket bred verksamhet med permanenta och tillfälliga utställningar, som genom en mångfald av uttryck belyser Kronobergs kulturhistoria i dåtid, nutid och framtid. Genom en omfattande pedagogisk verksamhet, guidade visningar och konferenser når museet en stor publik, såväl ung som gammal. 

Som exempel på Smålands Museums breda verksamhet kan nämnas Museiklubben – en klubb som riktar sig till kreativa unga som vill träffas för att göra kul grejer på museet och som vill skapa med händerna. Under våren träffas vi bland annat lära oss tälja och skapa saker genom återbruk.

Museiklubben riktar sig till unga som är 7-12 år och klubben träffas en lördag i månaden på Smålands museum. Att vara med i Museiklubben är enkelt - biljett skaffas antingen till varje tillfälle eller till de tillfällen som man känner att man vill vara med.

Smålands museum är Sveriges äldsta länsmuseum, grundat den 3 februari 1867 på initiativ av Gunnar Olof Hyltén-Cavallius. Museibyggnaden stod färdig 1885 och invigdes formellt 1890.

Smålands Museum ingår i Kulturparken Småland.


Källa: Smålands Museum