Sörmlands museum - Historien om Bodri

Historien om Bodri 9789127161252 (Bild beskuren


Historien om Bodri är en berättelse för barn och vuxna om Hédi Frieds egna upplevelser av Förintelsen. Om grymhet och sorg, men också om hopp, vänskap och kärleken till hunden Bodri. Med illustrationer av Stina Wirsén.

Om utställningen: Historien om Bodri 

Historien är en berättelse för barn och vuxna om Hédi Frieds egna upplevelser av Förintelsen, med illustrationer av Stina Wirsén. Berättelsen lyfter fram grymhet och sorg, men också hopp, vänskap och kärleken till hunden Bodri.

Barn har tidigt frågor om krig, om ont och gott, om nyheter de ser på TV, om saker som de snappar upp om vuxenvärldens svärta men som de inte riktigt förstår. Med boken och utställningen som bas får du som är vuxen hjälp att tala om Förintelsen, om vänskap och om sorg. Berättelsen och bilderna kan också vara en bra utgångspunkt för samtal om förtryck och rasism i ett bredare perspektiv.

För en halv berättelse är mer skrämmande än en historia med en början och ett slut.
Hédi och Livia har upplevt Förintelsen. De överlevde och de finns här och vill berätta. Det minsta vi andra kan göra är att lyssna.

- Boken och utställningen väcker frågor om förtryck och rasism i ett bredare perspektiv, säger utställningsproducent David Hansson. Tillsammans kan berättelserna inspirera till samtal om Förintelsen, om vänskap och om sorg mellan barn och vuxna.

Relaterade länkar

Läs mer om Historien om Bodri här: www.sormlandsmuseum.se/utstallningar/historien-om-bodri/

Relaterade länkar

Fler utställningar från Sörmlands museum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping
Telefon: 072-213 47 11
E-Post: info.museet(at)regionsormland.se
Till Hemsida
Service: Butik, café, restaurang
Öppettider: Se hemsidan


Källa: Sörmlands museum