Röda Sten Konsthall - Urval av utställningar 2024

Foto: Hendrik Zeitler.


Utställningsåret 2024 startar med en internationell separatutställning av en konstnär som undersöker sina personliga erfarenheter utifrån ett romskt och feministiskt perspektiv. Under sommarutställningen ifrågasätter konstnärerna sättet att leva med tanke på det nuvarande tillståndet i världen. Höstutställningen utforskar personliga och kollektiva minnen i form av förföljelse, censur och våld, rotade i ett generationstrauma och utlöst av den pågående feministiska kampen i Iran. 

Utställningar 2024


Om utställningen: Selma Selman, Crossing the Blue Bridge

Crossing the Blue Bridge är namnet både på utställningen och Selma Selmans nya film, som bygger på hennes mammas krigsminnen från hemstaden Bihać i Bosnien och Hercegovina under 1994. Utställningen visas 10 februari 2024 – 21 april 2024

Utställningen förenar de olika sociala och politiska sammanhang som Selman rör sig i. Främst handlar den om hennes romska rötter, men hon tar även ställning som feminist. Kärnan i Selmans konstnärskap är kritik av rådande normer och fördomar. Hon är grundare av organisationen ”Get The Heck To School”, vars syfte är att stärka romska flickor över hela världen.

Relaterade Länkar

Läs mer

I utställningen visas även videoinstallationen A Pink Room of Her Own, ett samarbete med Selmans mamma som aldrig haft ett eget rum, Until We Are More Than Gold, målningar på motorhuvar med koppling till familjens arbete med att återvinna metallskrot, och ljudinstallationen Superpositional Letter to Omer, där konstnären uttrycker sina mest intima tankar.


Utställningen genomförs i samarbete med Schirn Kunsthalle Frankfurt, där konstnären kommer att ha en separatutställning i juni 2024, och Bad Ischl, Europas kulturhuvudstad 2024, där Selmans utställning kommer att visas i september 2024.
4–26 maj
HDK-Valand, examensutställning med kandidat- och masterprogrammet i fotografi
15 juni – 25 augusti
Sommarutställning med Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn och Dance Remainings
14 september – 24 november
Höstutställning med Malin Holgersson, Laleh Kazemi Veisari, Afrang Nordlöf Malekian, Nazanin Raissi och Samaneh RoghaniRelaterade Länkar

Adress/Hitta hit: Röda Sten 1, 414 51 Göteborg
Telefon: + 46 31 12 08 16
E-post: info(at)rodastenkonsthall.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Röda Sten Konsthall