Ronneby Konsthall - Urval av utställningar 2024

Ronneby Konsthall. Foto: Ronneby kommun


Om utställningen: Trädgårdspromenader och design för sittande Konstnärlig forskning inom stadsstudier   

Arkitekten och forskaren Jumana Hamdani tillsammans med konstnären och forskaren Sepa Sama undersöker ämnet promenader och design för sittande, med fokus på Blekinge som en trädgård. Sepa dokumenterar medan Jumana formger. Ta del av deras förslag och vision för Ronneby, ett arbete i skärningspunkten mellan konst, arkitektur, kulturarv och stadsutveckling.Både Sepa och Jumana har ägnat flera år åt forskning i Blekinge. Du kan här se deras förslag och vision för Ronneby, ett arbete i skärningspunkten mellan konst, arkitektur, kulturarv och stadsutveckling.

Relaterade Länkar

Läs mer

Tider: 20 januari 2024 - 10 mars 2024Om utställningen: Helena Mutanen - Dom kallar oss skallar

Helena Mutanen visar på Kulturcentrum Ronneby konsthall verk som berör frågor om hur vi ser på den andre och om mötet med främlingen. Med utställningen Dom kallar oss skallar utgår konstnären från två ledord: Ansikte och nervsystem.

Mutanen menar att nervsystemet är sammankopplat med hjärnan och är en mottagare. Det hängande verket ”Mottagare/Receiver”, som visas bland andra, är en antenn nedplockad från taket på barndomshemmet.

Relaterade Länkar

Läs mer

Tider: 20 januari 2024 - 10 mars 2024
Adress/Hitta hit: Kallingevägen 3, 372 39 Ronneby
Telefon: 0457-61 75 00
E-Post: stadshuset(at)ronneby.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKulturcentrum Ronneby Konsthall i Blekinge är en av Sveriges största konsthallar. Här visas regional, nationell och internationell samtidskonst, utställningar, konsthantverk och design i världsklass. Med den totala utställningsytan om 1500 kvm uppdelat på tre hallar kan Konsthallen erbjuda konstupplevelser på ett säkert och ansvarstagande sätt.


Kulturcentrum Ronneby Konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Prenumerera gärna på Ronneby Konsthalls Youtube-kanal där de samlar Kulturcentrums filmade material.


Källa: Ronneby Konsthall