Rian Designmuseum – Finsta – Take Over

Finsta. Foto: Emma Krantz


Om artisten:  Finsta (Finn Hallin 

Den mångsidige artisten Finsta (Finn Hallin, f. 1978) har blivit känd för sitt lekfulla och särpräglade bildspråk som han låter dyka upp i en rad olika sammanhang. Med en bakgrund inom graffitikulturen rör han sig mellan måleri, design, musik och animationer. Hans bildvärld präglas av klara och tydliga färgfält, stiliserade figurer och en repetitiv, mönsterbetonad användning av bildelementen. Stilen har växt fram ur en kärlek till populärkulturen och den urbana miljön, kombinerat med en stark vilja att synas och att skapa verk tillgängliga för en bred allmänhet. Med en konstnärlig verksamhet som sträcker sig över ett kvartssekel har Finsta etablerat sig som en internationellt uppmärksammad artist i gränslandet mellan gatans värld och design- och samtidskonstens scener.

Om utställningen: Take Over

I utställningen på Rian visar Finsta ett par nyproducerade verk, bland annat en uppblåsbar skulptur och en rumsgestaltning speciellt anpassad till en av museets lokaler. En central del av utställningen är hans skissböcker, så kallade blackbooks, som utgör en viktig del av arbetsprocessen och är typiska för graffitikulturen. I dem blandas både egna och andra konstnärers skisser. Välkommen med på en färgsprakande upptäcktsfärd genom Finstas humoristiska och kaxiga universum!

Permanent Muralmålning

På ett av betongfundamenten till Söderbron, bredvid Rian, har Finsta utfört en permanent muralmålning med stark mönsterverkan, med motiv av en tecknande figur.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Rian Designmuseum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Skepparesträtet 2, 311 74 Falkenberg
Telefon: 0346-88 61 25
E-Post: rian(at)falkenberg.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Rian Designmuseum