Regionmuseet Kristianstad - Vikingaliv hos Halvdan och Meia

Av: Jennie Lindholm


Den 2 september öppnar lekutställningen Vikingaliv hos Halvdan och Meia på Regionmuseet i Kristianstad. På invigningen får du möta Regionmuseets egna vikingar och testa vikingatida hantverk tillsammans med Skånes hemslöjdsförbund.

Om utställningen: Vikingaliv hos Halvdan och Meia

Vikingaliv hos Halvdan och Meia är en lekutställning där du får följa med på en resa tillbaka till vikingatiden. Hur bodde vikingarna? Vad åt de och vilka gudar trodde de på? Här kan barn leka och fantisera om hur det var att leva i Norden för tusen år sedan.

Den 2 september firar vi dessutom Hemslöjdens dag tillsammans med Skånes hemslöjdsförbund. Kom och prova på att väva på en vikingatida vävstol, slunga band, karda ull eller testa att spinna tråd.

Lekutställningen består av sex stugor; hövdingahus, smedja, offerhus, bak- och mathus, ladugård och vävstuga. Alla hus är tillgängliga för lek. Runt om byn löper en palissad med bryggor vid ingången där ett vikingaskepp ligger förtöjt. Utanför byn hittar du Katas grav med tillhörande runsten.

Vikingaliv hos Halvdan och Meia har producerats av Barnutställningar.nu. Utställningen utgår till stor del från barnböckerna om Halvdan Viking och Meia, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Mats Vänehem.

Vikingaliv hos Halvdan och Meia finns på Regionmuseet i Kristianstad 2 september 2023 till 7 januari 2024.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Regionmuseet Kristianstad

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad
Telefon: 044-620 19 00
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Regionmuseet Kristianstad