Regionmuseet Kristianstad - Pengar!

Av: Peter Holgersson AB


Vad är egentligen pengar? Och hur hör pengar ihop med hållbarhet? Det har nästan 600 unga i åldrarna 14–26 år utforskat. Deras arbete visas nu i utställningen Pengar! som öppnar på Regionmuseet i Kristianstad den 16 september.

Om utställningen: Pengar!

Pengar! är skapad av och med unga och i utställningen får besökaren möta ungdomarnas tankar i nutid och framtid med fokus på hållbarhet och klimatanpassning.

Unga från Malmö, Norrköping, Göteborg och Stockholm har under två års tid vridit och vänt på begreppen pengar och hållbarhet. Deras tankar har växlat mellan högt och lågt, mellan vardagsreflektioner och globala ödesfrågor. Detta har sedan mynnat ut i konstverk, film, poddar och musik som ligger till grund för utställningen.

Invigning tillsammans med Framtidsveckan

Pengar! invigs tillsammans med Framtidsveckan i Kristianstad. Henrik Borg, museichef på Regionmuseet Skåne, inviger utställningen tillsammans med Håkan Pihl, rektor på Högskolan Kristianstad, som kommer att berätta om pengar ur ett historiskt perspektiv och om vad pengar kan vara i framtiden.

Tider: 16 september 20237 januari 2024

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Regionmuseet Kristianstad


Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad
Telefon: 044-620 19 00
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Regionmuseet Kristianstad