Regionmuseet Kristianstad - Min djuriska park

Min djuriska park foto: Anna Hadders


Den 25 mars flyttar det in en djurpark på Regionmuseet Kristianstad! På Museet kommer du att kunna se ett helt gäng med djur som på ett kreativt och lekfullt sätt är byggda av vardagliga prylar. Eller vad sägs om en fladdermus gjord av paraplyer, en tre och en halv meter lång krokodil skapad av bildäck eller en struts av damaccessoarer?

Om utställningen: Min djuriska park 

Min djuriska park är en fantasifull utställning för alla åldrar skapad av konstnären Eric Langert. Djuren är skapade av vardagliga prylar och de återvunna materialen ger varje djur sin alldeles unika karaktär. Med en stor portion humor har Eric Langert gett nytt liv åt föremålen och överraskar med det oväntade. Dammsugarmunstycken, skoblock och gamla element. Kan du hitta dem i utställningen? 

Tävla med din skulptur 

samband med utställningen Min djuriska park bjuder vi in till en tävling där du får bygga en egen djurskulptur. Kanske har du ett dammsugarmunstycke som ser ut som en näsa eller en handske som liknar en spindel hemma? Skapa en djurskulptur av prylar du har hemma eller som du kanske hittar på en loppis! Inlämning av djurskulpturer till tävlingen sker under Kulturnatten, fredag 19 maj kl. 17-19. Det vinnande bidraget kommer att ställas ut på Regionmuseet Kristianstad tillsammans med Eric Langerts djur i Min djuriska park fram till augusti 2023. För mer info kring tävlingen, se hemsida.

Min djuriska park visas på Regionmuseet Kristianstad 25 mars till 20 augusti 2023

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad
Telefon: 044-620 19 00
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Regionmuseet Kristianstad