Röda Sten Konsthall - Sommarutställningen

Nontokozo Tshabalala,  Photo Rebecca Larsson 


Välkommen till årets Sommarutställning på Röda Sten Konsthall där fyra konstnärer visar allt från dansfilm till textila skulpturer. Några närmar sig design, kläder och mode medan andra adderar musik och rörelse.

Om Sommarutställningen

Josefin Lindskog, Maja Gunn, Mona Namér och Nontokozo Tshabalala. Under sommaren presenterar Röda Sten Konsthall en utställning av fyra konstnärskap med vitt skilda uttryckssätt och idéer, samtidigt förenade av sina feministiska förhållningssätt. I utställningen visas deras mångsidiga praktik i performance, dans, teckning, skulptur och installationer på alla våningsplan i huset. Den gemensamma tematiken utgår från konstnärernas intresse för hur identiteter skapas genom olika sociala och politiska konstruktioner, hur heteronormativa föreställningar kan överskridas genom konstnärligt skapande och genom praktiserande av frihet.

Utställningen är curaterad av Amila Puzić och Mia Christersdotter Norman.

Vernissage

10 juni 2023. Välkomna till vernissagedagen kl. 12–18, som inleds med en invigningsceremoni kl. 13.00. Därefter följer en performance av Nontokozo Tshabalala och en av Mona Namér och Johanna Fröjd. Programmet avslutas med ett konstnärssamtal där utställningens fyra konstnärer deltar.

Om Konstnärerna: Josefin Lindskog, Maja Gunn, Mona Namér och Nontokozo Tshabalala

Maja Gunn gestaltar och undersöker mode och textil i relation till normer, politik och performativa praktiker – där genus och sexualitet ofta intar en central roll. Med en bas i kritisk kulturteori utforskar Gunn sitt material och görande för att på så vis kunna ge det politiska dimensioner och betydelser. Hon bor och arbetar i Stockholm och är professor på Konstfack sedan 2022.

Josefin Lindskog arbetar introspektivt med teckning i stora format samt skulpturala objekt. Hennes verk speglar situationer och händelser som pågår i både den inre och yttre världen, där arbetet är både personligt och politiskt. Lindskog är utbildad vid Konstfack och Stockholms konstnärliga högskola och är verksam i Stockholm där hon arbetar som scenograf och konstpedagog.

Mona Namér är en marockansk-svensk dansare, koreograf och konstnärlig ledare från Göteborg, baserad i Stockholm. Hon har en stark grund inom hiphop- och housedans, och genom rörelse utforskar hon identitet, beteenden, surrealism och ritualer. Namér är utbildad på Broadway Dance Center i New York, och har därefter arbetat i Paris, Johannesburg, London och New York.

Nontokozo Tshabalala är en multidisciplinär konstnär, poet, afrofuturist, föreläsare och designer. Hon är född och uppvuxen i Sydafrika och använder sin konst för att ställa frågor om sin identitet och erfarenhet som svart, var hon än befinner sig. Tshabalala var med och grundade Mam’Gobozi Design Factory, en designstudio som är en kreativ lovsång till afrikansk identitet.

Tider: 10.06.23 – 27.08.23

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Röda Sten Konsthall

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Röda Sten 1, 414 51 Göteborg
Telefon: + 46 31 12 08 16
E-post: info(at)rodastenkonsthall.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Röda Sten Konsthall