Norrtälje Konsthall - Konst i ån


Årets utställning i Norrtäljeån är en blandning av nya verk och verk som visats tidigare, ett kärt återseende eller som i vissa fall en återvinning av konstverk som uppstår på nytt. De äldre verken har fått nya platser i ån och kommer ge nya dimensioner till platsen och verken. Konst i Ån invigs fredagen den 28 juni 2024.


Konst i Ån arrangerades 2002–2012 av den konstnärsdrivna föreningen Se Norrtälje, i Norrtäljeån som går mitt igenom Norrtälje stad. Sedan 2014 är utställningen ett initiativ av Norrtälje kommuns kultur- och fritidsnämnd och arrangeras varje år av Norrtälje konsthall. Mycket vatten har flutit genom ån sedan dess och Norrtälje konsthall har visat över 80 olika konstnärer och konstverk under dessa tio år.

Konst i n 2024 - invigning fredag 28 juniUtställningen 2024 har inget övergripande tema, utan varje konstverk har sina egna berättelser i ett eget rum i ån. De olika verken innehåller olika material och uttryck som ljud, skulpturer och installationer. Konstnärerna ställer frågor om människans villkor, om tid, förgänglighet och om inre och yttre gränser. I år är det åtta konstnärer som deltar i Konst i Ån, och utställningen kan ses fram till 11 augusti.
Adress/Hitta hit:
Galles gränd 7, 761 30 Norrtälje
Telefon: +46 176 71675
E-Post: konsthall@norrtalje.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Norrtälje Kommun