Norrköpings Konstmuseum

Foto: Norrköpings Konstmuseum
Adress/Hitta hit: Kristinaplatsen 602 34 Norrköping
Telefon: 011-15 26 00
E-Post: konstmuseet[at]norrkoping.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Museet

Museet har en av Sveriges främsta konstsamlingar/utställningar inom modernism och samtidskonst. Dessutom har museet en omfattande grafiksamling och en grönskande skulpturpark som är en lugn oas mitt i Norrköping.

Konstsamlingen

Norrköpings Konstmuseum har en av Sveriges främsta samlingar av svensk modernism och samtidskonst. På museet kan du se delar av samlingen men även tillfälliga utställningar med samtida konstnärer. Konstmuseet har alltid införlivat det samtida och aktuella och arbetar utifrån ett jämlikt perspektiv.

Förutom måleri och skulptur finns en stor mängd verk på papper, både grafik och teckningar. Internationella storheter, som Albrecht Dürer och Rembrandt, samsas med modernister som Sigrid Hjertén och Vera Nilsson. Samlingen har vuxit över lång tid och tack vare donationer har den fått en egen karaktär. I utställningar och i gallerierna 1 och 2 kan man möta samlingen och stifta bekantskap med nya och gamla favoriter – allt från Isaac Grünewald till Martina Müntzing.

För tillfället pågår arbetet med att digitalisera och göra samlingen sökbar via museets hemsida, så att även det som finns i gömmorna blir tillgängligt.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Norrköpings Konstmuseum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Norrköpings Konstmuseum