Nordiska Akvarellmuseet - Utställning - Process – om lusten att måla akvarell

Nordiska Akvarellmuseet. Foto: Kalle Sanner. 


Nordiska Akvarellmuseet presenterar stolt vårens utställning Process – om lusten att måla akvarell. Utställningen fokuserar på processen bakom skapandet med akvarell och visar verk av konstnärerna och kursledarna Lena Amstrand, Hasse Karlsson, Lars Eje Larsson, Lars A Persson, Anna Törnquist tillsammans med verk ur museets samling. Utställningen visas den 11 februari till 5 maj 2024.


Process


Om Utställningen: Process – om lusten att måla akvarell

Nordiska Akvarellmuseet har inte tidigare gjort denna typen av utställning där lusten till och skapandet av verk med akvarell och dess teknik får stå i centrum. Att bjuda in de utvalda konstnärernas skapandeprocess i utställningen gör upplevelsen unik och lyfter fram en levande process som vi hoppas följer med betraktaren hem. 

Relaterade Länkar

 • Läs mer om utställningen på Nordiska Akvarellmuseets hemsida här
 • Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider

 • Läs mer

  Akvarellen präglas av en spontanitet och lätthet som få andra medier har. Tack vare sitt format, teknikens snabbhet och det säregna uttrycket tillåter den betraktaren att komma nära skapandeprocessen. Med nyfiken blick går utställningen tillbaka till själva grunden för mediet för att ta reda på vad som gör det unikt och vad det är med akvarellen som väcker både skaparlust och förundran hos dem som ger sig hän åt den. 

  I utställningen får vi följa den kreativa processen hos fem konstnärer och kursledare. Med teknisk skicklighet och vilja att berätta, på ett generöst och pedagogiskt vis, delar de med sig av sina hemligheter på akvarellens område.

  Med den här utställningen vill vi på Nordiska Akvarellmuseet gå på djupet med akvarelltekniken och undersöka hur en akvarell faktiskt blir till. Vilka material krävs? Vilka tekniska kunskaper kan vara bra att behärska? Och hur gör de som har akvarellen som främsta uttryck? Vi hoppas också att väcka våra besökares lust till egna akvarellprocesser och experiment”. / Jonte Nynäs, pedagogisk ledare och medcurator av utställningen.
  Tider: 11 februari – 5 maj 2024
  Adress/Hitta hit: Södra Hamnen 6, 471 32 Skärhamn  
  Telefon: + 46 304 60 00 80
  E-post: info@akvarellmuseet.org
  Till Hemsida
  Se hemsidan för öppettider  Besök Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn i Bohuslän och få en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du möta den internationella konstens intressantaste företrädare eller klassisk akvarell.


  Samlingssalen rymmer ett rikt utbud av kultur i olika former, musik, dans, teater och föreläsningar, seminarier, konferenser och samtalskvällar. Nordiska Akvarellmuseet har gästateljéer för uthyrning på Bockholmen, tvärs över vattnet. Museibutiken, granne med utställningssalarna, har ett stort sortiment av bland annat målarverktyg och färg.

  Restaurang "Vatten - gourmet och kafé" med uteservering och utsikt över vattnet ligger i museets lokaler.  Källa: Nordiska Akvarellmuseet