Nordiska Akvarellmuseet - Utställning - Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck, The Fountain, 2024 © Studio Hans Op de Beeck


Nordiska Akvarellmuseet presenterar stolt sommarens utställning Vanishing Point med enastående verk av den belgiske konstnären Hans Op de Beeck. Han är främst känd för sina monumentala installationer. Besökaren får kliva in och uppleva gåtfulla scener, där tiden har frusit fast. De distinkta verken gestaltar det komplexa, tragikomiska förhållandet mellan människan och världen och berör existentiella frågor kring meningen med livet. Vanishing Point öppnar den 26 maj och visas till den 22 september 2024.

Om Utställningen: Vanishing Point

Hans Op de Beeck arbetar i en mängd olika medier och tekniker. Han har slagit igenom med sin egensinniga, karaktäristiska konst som omfattar uppslukande installationer, skulpturer, videoverk, texter, teckningar, fotografier och akvarellmålningar. Under det senaste decenniet har Op de Beeck även arbetat inom teater-, opera- och dansvärlden som dramatiker, scenograf, regissör och kostymdesigner. Han skapade scenografi och kostym till verket Stoic på GöteborgsOperan under 2018.

Hans Op de Beeck The Pier at Night 2024 Studio Hans Op de Beeckjpg

Hans Op de Beeck, The Pier at Night, 2024 © Studio Hans Op de Beeck

Relaterade Länkar

 • Läs mer om utställningen på Nordiska Akvarellmuseets hemsida här
 • Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider
 • Hans Op de Beeck

 • Läs mer

  I separatutställningen Vanishing Point ingår ett tjugotal svartvita akvarellmålningar i stort format och ett urval av nyare skulpturer. Här visas även det hyllade monumentala verket Danse Macabre (2021) – en barockinspirerad, monokrom karusell i naturlig storlek, som med sitt välkända dödsdanstema och ett tragikomiskt uttryck är en melankolisk påminnelse om livets flyktighet.

  Hans Op de Beeck On the Ocean 2024 Studio Hans Op de Beeckjpg

  Hans Op de Beeck, On the Ocean, 2024 © Studio Hans Op de Beeck

  Akvarellerna utgör bakgrunden till den nya animerade filmen Vanishing Point som visas i utställningen. Begreppet, som också blev utställningstiteln, betyder flyktpunkt och syftar på den punkt där alla parallella linjer möts på horisontlinjen enligt centralperspektivets regler. Op de Beeck använder termen metaforiskt som en gräns mellan det kända och det okända, det konkreta och det abstrakta och mellan det sinnliga och andliga.
  Adress/Hitta hit: Södra Hamnen 6, 471 32 Skärhamn  
  Telefon: + 46 304 60 00 80
  E-post: info@akvarellmuseet.org
  Till Hemsida
  Se hemsidan för öppettider


  Källa: Nordiska Akvarellmuseet