Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet. Foto: Kalle Sanner. 
Adress/Hitta hit: Södra Hamnen 6, 471 32 Skärhamn  
Telefon: + 46 304 60 00 80
E-post: info@akvarellmuseet.org
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Besök Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn i Bohuslän och få en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du möta den internationella konstens intressantaste företrädare eller klassisk akvarell. En mötesplats anpassat till en verksamhet kring konst, kultur, natur och människor. I huset finner du utställningssalar där det i genomsnitt visas sex olika utställningar per år. 

Samlingssalen rymmer ett rikt utbud av kultur i olika former, musik, dans, teater och föreläsningar, seminarier, konferenser och samtalskvällar. Nordiska Akvarellmuseet har gästateljéer för uthyrning på Bockholmen, tvärs över vattnet. Museibutiken, granne med utställningssalarna, har ett stort sortiment av bland annat målarverktyg och färg. I närheten av utställningssalarna ligger också den Öppna verkstaden och en trappa upp den större Experimentverkstaden med utrustning för konstnärligt arbete, undervisning och forskning.

Nordiska Akvarellmuseet har under flera år arbetat med digitala utvecklingsprojekt och undersökt hur konstupplevelser kan delas på distans. Tidigare har Nordiska Akvarellmuseet drivit projekt med fjärrstyrda robotar för att undersöka hur visningar kan genomföras när besökaren inte befinner sig fysiskt på plats i byggnaden. Museet har dessutom initierat projektet Liquid Fiction, som undersöker och skapar digitala residensformer för konstnärer verksamma världen över.

Museet har sedan starten år 2000 köpt in verk av drygt 100 konstnärer från hela Norden, vilka är en del av samlingen. De flesta inköpen görs i samband med museets separatutställningar med nordiska konstnärer.

Restaurang "Vatten - gourmet och kafé" med uteservering och utsikt över vattnet ligger i museets lokaler.


Källa: Nordiska Akvarellmuseet