Millesgården - KAFFE FASSETT - The Power of Pattern

Achillea Collage. (beskuren)


Den 30 september öppnar Millesgården Museum upp portarna för sin nya utställning - Kaffe Fassett: The Power of Pattern, där verk från en av vår tids mest produktiva textilkonstnärer kommer att visas upp. I museets konsthall bjuds besökarna in till att upptäcka och utforska Fassetts mångfacetterade och inspirerande värld.

Om Kaffe Fassett: The Power of Pattern 

Kaffe Fassett: The Power of Pattern är en djupdykning i Fassetts konstnärliga vision. Objekten som ställs ut kommer från konstnärer från hela världen, handplockade av Fassett själv, och visar vidden av hans inflytande. Utställningen fokuserar på den senare delen av Fassetts konstnärskap där han framför allt har arbetat med lapptäcksteknik och utvecklat mönstrade tyger för quiltning. Utställningen breder ut sig längs konsthallens golv, väggar och tak och omsluter besökaren med ett överflöd av färger, mönster och texturer.

Inledningsvis möts vi av Fassett själv, i en film där konstnären diskuterar mönsterskapande med sina samarbetspartners på Kaffe Fassett Collective; Brandon Mably och Philip Jacobs. Den kreativa processen löper som en röd tråd genom utställningen och bjuder besökaren på en uppslukande visuell upplevelse.

Det var något med att skapa tyg, vare sig det gällde stickning eller stramaljbroderi, det var alldeles för motiverande för mig att överge och enbart återgå till stafflimåleri. Jag kunde uttrycka all min passion för färg och form i dessa mjuka mänskliga texturer och längtade efter att skapa större och bättre prov på detta”, säger Fassett om hur han gick från klassiskt måleri till att arbeta med textilier.

Skillnaden som vissa purister vill dra mellan konst och hantverk finns inte för mig. Jag har alltid försökt göra mina textilier så vackra jag bara kan. Låta dem genomsyras av allt arbete på samma sätt som ett konstverk. Sen är det är upp till andra att beskriva, om de nu måste, vad det i slutändan är”, avslutar han.

Tider: 30 september- 20 januari 2024

Relaterade länkar

Fler utställningar från Millesgården

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Herserudsvägen 32, 181 50 Lidingö
Telefon: 08-446 75 90 
E-Post: info(at)millesgarden.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Millesgården